Københavnsk spillested genåbner først den 1. marts 2021

Københavnsk spillested genåbner først den 1. marts 2021

Hotel Cecil er et spillested i indre København, beliggende i en sidegade til Strøget og direkte nabo til den imponerende Helligåndskirken, ligesom Gråbrødretorv kun er et stenkast væk.

Siden den 11. marts har Hotel Cecil holdt lukket pga. Covid-19-restriktioner. Nu har folkene bag det københavnske spillested besluttet, at stedet først åbner igen den 1. marts.

“Hver eneste dag de sidste mange måneder, er vi mødt ind på kontoret for at finde den mindst dårlige løsning, så vi kunne afholde vores koncerter”, fortæller Hotel Cecils direktør Jesper Majdall: “Det har ikke kun været ekstremt demotiverende. Det antager også komiske former, når vi for fjerde gang skal informere billetkøberne om, at deres koncertoplevelse er udskudt yderligere. Derfor ændrer vi nu tilgangen til opgaven og skyder genåbningen til den første forårsdag i det nye år.”

Flere venues er ellers genåbnet i den seneste tid, herunder Bremen Teater som drives af samme ejerkreds. Men vurderingen er, at det ikke er økonomisk forsvarligt, når det gælder Hotel Cecil, som under normale omstændigheder har plads til 350 stående publikummer. “Modsat Bremen Teater, der har 644 faste siddepladser, er Cecils kerneydelse stående koncerter og natklub. Som privatdrevet spillested er vores forudsætning for en økonomisk forsvarlig genåbning markant anderledes end de driftsstøttede spillesteder i byen, og vi kan desuden ikke udelukke, at de nuværende restriktioner fortsætter eller endda bliver skærpet yderligere i løbet af efteråret og vinteren”, siger Jesper Majdall.

Han glæder sig over, at det er lykkedes at lade Bremen Teater overtage en del af koncerterne, ligesom enkelte koncerter afvikles på andre af byens spillesteder. Det er en prioritet, at koncerterne kan afholdes i de tilfælde, hvor det er muligt. “Vi må sande, at det ikke kan blive på Hotel Cecil lige nu, når vores to suverænt største indtægtskilder kommer fra billet- og barsalg.”

Med beslutningen om en genåbning d. 1. marts – og dermed næsten et helt år efter nedlukningen – vil Hotel Cecil nu udnytte den mellemliggende periode til at skabe nye og anderledes koncertformater. “Lidt poppet kan man sige, at særlige tider også fordrer særlige oplevelser. Det glæder vi os til at udvikle på i de kommende måneder og præsentere som en del af vores program, når vi returnerer igen til foråret”, slutter Jesper Majdall.

Programmet for foråret vil løbende blive opdateret på hotelcecil.dk og i den kommende uge vil der komme information ud på hjemmesiden og via Ticketmaster vedr. de shows, der var planlagt til afholdelse i perioden november 2020 – februar 2021.

Share