Kvindelige eventyrere rejste mod alle odds: Ny sæson af ”Den yderste grænse” fortæller historierne

Kvindelige eventyrere rejste mod alle odds: Ny sæson af ”Den yderste grænse” fortæller historierne

Tirsdag den 20. april får femte sæson af podcasten ”Den yderste grænse” premiere. Gennem 10 episoder præsenteres fortællingerne om de kvinder, som mod alle odds rejste ud i verden for at ændre den.

Når historiebøgerne åbnes, er de ofte domineret af mænd i fortællingerne om eventyr og store opdagelsesrejser. Sæson fem af ”Den yderste grænse” sætter fokus på de kvinder, som, stik imod alle odds, ændrede verden. De liden kendte og til tider glemte historier om de vildeste og mest fascinerende kvindelige opdagelsesrejsende og eventyrer, der drog ud i verden. Præstationer, der på mange måder er endnu vildere og endnu større end deres mandlige kollegaers, fordi de havde alt imod sig i ønsket om at drage ud i verden.

”Ekspeditioner og opdagelsesrejser er en ekstremt fascinerende del af menneskets kulturhistorie. Ved første øjekast fylder mændene mest i ekspeditionshistorien. Men der er masser af viljestærke kvinder, som har udfordret grænserne fysisk og mentalt – ofte på trods af modstand på grund af deres køn. Derfor har jeg set ekstra meget frem til denne sæson i selskab med værten Bjørn Harvig og de kvindelige eventyrere,” siger Jacob Frische, chef for Nationalmuseets digitale medie Vores Tid, som står bag ’Den Yderste Grænse’ sammen med LOUD.

Den yderste grænse er produceret af Kontoret Juhl & Brunse for Nationalmuseets digitale medie Vores Tid og LOUD. Med vært Bjørn Harvig i spidsen har de fire forrige sæsoner i alt rundet 200.000 downloads. 

”’Den yderste grænse’ er en af LOUDs mest populære podcast, og derfor er jeg også meget glad for, at vi kan glæde os over endnu en sæson. Podcasten giver lytterne en særlig forståelse for den kultur og historie, vi alle er formet af, og det er dejligt, at såvel anmeldere som lyttere tager godt imod indholdet,” siger Ann Lykke Davidsen, programdirektør hos LOUD. 

Femte sæson består af 10 afsnit, der kan høres via podcast-apps, på loud.land eller på Vorestid.dk. ”Den yderste grænse” fortæller eksempelvis om nedenstående kvinder. 

Share