Årets Human Act Pris går til Sikandar Siddique

Årets Human Act Pris går til Sikandar Siddique

Den uafhængige udviklingsorganisation Human Act tildeler Human Act Award 2021 til Sikandar Siddique, partileder af Frie Grønne. Med prisen følger 100.000 dollar.

Sikandar Malik Siddique modtager årets Human Act Award 2021 af dets grundlægger, Djaffar Shalchi, som en anerkendelse af Siddiques målrettede indsats mod ulighed, racisme/diskrimination og klimaforandringer.

“Jeg er stolt over at overrække Sikandar Siddique vores årlige pris. Han er et forbillede for et mangfoldigt Danmark og en stærk stemme i debatten om ulighed, klima og det danske demokrati,” siger Djaffar Shalchi, dansk erhvervsmand, civilsamfundsaktivist og mangemillionær, der har stiftet Human Act Prisen sammen med sin kone, Ané.

Ifølge Djaffar Shalchi får Sikandar Siddique prisen og de 100.000 dollar, der følger med, som privatperson – ikke som partileder.

”Prisen er en anerkendelse af hans samlede indsats på flere af de områder, som er omfattet af FNs Verdensmål,” understreger Djaffar Shalchi.

Human Act Prisen blev uddelt for første gang sidste år, hvor den gik til den svenske miljøaktivist, Greta Thunberg. Og derfor er en ekstra stor ære at få den i år, påpeger Sikandar Siddique.

”Det er en meget stor ære og virkelig motiverende at modtage Human Act Award – og så endda efter, at et af mine store forbilleder, Greta Thunberg, fik prisen sidste år,” siger Sikandar Siddique.

”Jeg vil gøre mit bedste for at leve op til æren og jeg vil gå til opgaven med en kæmpe ydmyghed og en dybfølt tak til Djaffar Shalchi og hele Human Act,” understreger prismodtageren.

Kampen for et klimaansvarligt og mangfoldigt Danmark med lige muligheder for alle har aldrig været mere presserende, understreger Sikandar Siddique.

”Økonomisk ulighed, racisme og et ødselt overforbrug af klodens ressourcer betyder, at vi som menneskehed står i en skæbnetime, hvor vi sammen skal insistere på nytænkning og radikale løsninger for at kunne give en bæredygtig verden videre til de kommende generationer. Det vil jeg gøre mit bedste for at bidrage til,” fastslår Sikandar Siddique, der er 34 år, født og opvokset på Nørrebro i København som søn af forældre, der oprindelig kom til Danmark fra Pakistan i 1970’erne.Han blev valgt til Folketinget i 2019.

Formålet med Human Act Award er at skabe bevidsthed om FN’s 17 mål for bæredygtig udvikling (SDG’erne), i år specifikt om SDG 10, hvis overordnede mål er at reducere ulighed i og mellem lande. Prisen tildeles årligt indtil 2030 inden for rammerne af SDG Decade of Action til en passioneret changemaker, der gør en forskel for verdens mest presserende udfordringer. Prisen blev indstiftet sidste år, hvor den gik til den svenske miljøaktivist Greta Thunberg.

Med de 100.000 dollar, der også fulgte med prisen sidste år, kickstartede Greta Thungberg og Human Act en kampagne for sårbare børn ramt af corona-krisens konsekvenser. Kampagnen har indbragt lidt over 1,3 millioner dollars til FNs Børnefond UNICEF.

Share