Brasiliansk verdensstjerne er hovednavn på Copenhagen Jazz Festival 2023

Brasiliansk verdensstjerne er hovednavn på Copenhagen Jazz Festival 2023

Den brasilianske pianist, sangerinde og komponist Eliane Elias er en sand verdensstjerne, der med sin indtagende blanding af bossanova, jazz og samba har skabt sit helt eget, letgenkendelige udtryk. Oplev hende med nyt album i de storslåede rammer i DR Koncerthusets Koncertsal under Copenhagen Jazz Festival 2023.

Brasiliansk-fødte Eliane Elias dukkede op på den internationale jazzscene, da hun i 1982 som 22-årig kom med i den vidtberømte fusionsgruppe Steps Ahead med blandt andre saxofonist Michael Brecker og trommeslager Peter Erskine. Blot året forinden var hun rykket fra São Paulo og en gryende karriere i Brasilien til New York for at studere på talentskolen The Juilliard School of Music. Siden har Eliane Elias henrykket lyttere, anmeldere og publikum med et væld af soloudgivelser og koncerter. I oktober 2022 udkom Eliane Elias’ seneste album, “Quietude”, hvor hendes forførende stemme og det brasilianske modersmål spiller markante hovedroller.

Når Eliane Elias indtager Koncertsalen under sommerens festival, er det første gang, hun står på scenen i DR Koncerthuset. Elias er ellers en yndet gæst i København, der tidligere har fejret triumfer på scener som Glassalen, Det Kongelige Teaters Gamle Scene, i Glyptoteket med flere. Med sig har hun sin livspartner, den populære bassist Marc Johnson, guitarist Leandro Pellegrino og trommeslager Rafael Barata. Copenhagen Jazz Festival og DR Koncerthuset er stolte af at kunne byde publikum velkommen til en enestående aften i selskab med den moderne bossanovas ukronede dronning.

Share