Fakta om Vuelta a España 2024

Fakta om Vuelta a España 2024

Vuelta a España er en af cykelsportens GrandTours. Første udgave blev afholdt i 1935, og blev, som udgave nr. to, vundet af belgiske Gustaf Deloor. Første fra 1955 har der været kørt hvert år. Frem til 1995 blev der kørt i marts før Giro d’Italia. Siden er der kørt efter Tour de France. 

Som Tour de France med l’Auto og Giro d’Italia med La Gazzetta dello Sport var det også en avis, der stod bag opfindelsen af Vuelta’en. Det er den spanske journalist Juan Pujol fra avisen Informaciones, der betegnedes som opfinderne af Spaniens største cykelløb. Og ideen var som i Frankrig og Italien at promovere avisen

I 2023 blev Jonas Vingegaard nr. to, hvilket er den bedste danske placering nogensinde. Vingegaard holdkammerat Sepp Kuss blev den blot fjerde amerikanske til at vinde en Grand Tour.

Udgave nr. 79 skal køres den 17. august til 8. september 2024.  Der indledes i Lissabon i Portugal med en 12 km enkeltstart, og der er finalen i Madrid. Se ruten på nedenstående.

Share