NorthSide præsenterer yderligere syv navne

NorthSide præsenterer yderligere syv navne

Kort tid efter offentliggørelsen af britiske Pulp, annoncerer NorthSide festival nu en ny håndfuld navne til deres 2024-program – herunder internationale anmelderdarlings og tre danske stjerneskud.

Det bragte meget begejstring med sig, da den aarhusianske festival NorthSide i mandags kunne løfte sløret for, at det gendannede britpopband Pulp gæster festivalen til sommer med deres første danske koncert i 26 år.

Nu tilføjer festivalen yderligere syv nye navne fra både ind- og udland, som kommer til at optræde i Eskelunden fra den 6. til 8. juni, hvor NorthSide finder sted.

Øverst på plakaten troner amerikanske Annie Clark, som under kunstnernavnet St. Vincent har markeret sig som en af den moderne musikhistories mest originale kunstnere inden for alternativ pop og rock. Den 41-årige sangerinde, guitarist og sangskriver har vundet flere GRAMMY Awards igennem sin karriere – herunder to gange i kategorien ’Best Alternative Music Album’ for sit selvbetitlede album St. Vincent fra 2014 og for sit seneste album Daddy’s Home, som udkom i 2021. Sidste gang, St. Vincent besøgte Danmark, var i 2022, hvor hun optrådte på Roskilde Festivals Orange Scene. En koncert, som Politikens anmelder kvitterede med 5/6 hjerter.

Rapperen Loyle Carner har i en årrække været med til at sætte sit præg på Londons sprudlende hiphopscene. Med jazzede undertoner, et tilbagelænet flow og tekster, der skildrer livet som ung mand i det moderne Storbritannien, er han en af de mest hyldede nyere rappere på den engelske musikscene. Han har hele to gange været nomineret til den prestigefule engelske albumpris Mercury Prize, og har også flere BRIT Awards-nomineringer i bagagen, når han rammer Eskelunden. Loyle Carner spillede i 2022 for et udsolgt Store VEGA i København og gav sidste år en 5-stjernet koncert på Roskilde Festival, som GAFFA kaldte en ”nærværende magtdemonstration”. 

Herudover byder festivalen velkommen til den engelske sanger og sangskriver Benjamin Clementine, hvis musik er blevet sammenlignet med både Nina Simone og Rufus Wainwright. Hans karakteristiske vokal figurerede i 2017 på Gorillaz-nummeret ”Hallelujah Money”, men han har i eget navn udgivet tre album, inklusivt debutalbummet At Least For Now, som han vandt en Mercury Prize for.

Også det mexicansk-amerikanske multitalent Angélica Garcia, hvis single ”Jícama” i 2019 landede på den tidligere præsident Barack Obamas berømte liste over favoritsange fra året der gik, kommer forbi med sit genrebrydende musikunivers, som bliver beskrevet som alt fra latin punk og noise pop til alternativ rock og electropop.

Perler fra vækstlaget
Sidst men ikke mindst byder dagens musikpakke også på tre navne, der har været med til at gøre den danske vækstlagsscene utroligt spændende på det seneste. Den længselsfulde ungdomspop-duo UNG-SKAB får lov til at åbne årets festival som det allerførste navn på programmet. Også den svenske, men herboende kunstner Lucky Lo besøger festivalen med sin finurlige og unikke indiepop, mens R&B-stortalentet Selma Judith, som allerede har været et uhyre anmelderrost navn på den danske musikscene, er tilbage og gæster NorthSide for første gang.

Det foreløbige program til NorthSide 2024 er: 
070 Shake (US) // Afskum // Amyl & the Sniffers (AUS) // Andreas Odbjerg // Angélica Garcia (US) // August Høyen // Barselona // Benjamin Hav & Familien // Benjamin Clementine (UK) // Blanco White (UK) // Guldimund //Jehnny Beth (FR) // Jonah Blacksmith // Kaizers Orchestra (NO) // Kaytranada (CAN) // Libianca (CMR/US) // Loyle Carner (UK) // Lucky Lo (SE/DK) // Malk de Koijn // Massive Attack (UK) // Morad (ES) // MØ // Parcels (AUS) // Pulp (UK) // Royal Blood (UK) // Saint Clara // Selma Judith // Shame (UK) // Slowdive (UK) // St. Vincent (US) // The Clockworks (IRE) // The Smile (UK) // Troye Sivan (AUS) // Ukendt Kunstner // UNG-SKAB // VETO // Vince Staples (US)

Share