Her startede et øl-eventyr. Du kan fortsat besøge den originale Mikkeller bar

Her startede et øl-eventyr. Du kan fortsat besøge den originale Mikkeller bar

Danmark er et øl-land. De fleste kender Carlsberg og de mange øl-mærker, der hører under det kendte bryggeri. De senere år er der dog også opstået en lang række mikrobryggerier, der har opnået stor succes.

Det mest kendte blandt dem er Mikkeller. Et øl-brand startet af Mikkel Bjergsø og Kristian Keller in 2005. Navnet lavede de ved sætte deres henholdsvis fornavn og efternavn sammen. De to var en del af en øl-klub, fik smag for IPA-øl og begyndte at brygge hjemme i køkkenet. Det blev de hurtigt gode til. Og ambitionerne blev høje. De ville lave den bedste øl i verden. Mikkel Bjergsø er nu alene om virksomheden. Men er kommet langt i forhold til ambitionen.

Nu findes der Mikkeler øl-barer i omkring 40 forskellige lande over hele verden. Virksomheden er blevet en succes.

I Victoriagade på Vesterbro i København findes fortsat den første og originale MIkkeler Bar. Åbnet i 2010. Et populært sted for både lokale, men i høj grad også for turister. Og øllet er godt. De har typisk lidt mere end 20 forskellige øltyper at vælge imellem. Og stemningen er altid hyggelig og afslappet.

Share