Dansk amatørfotograf vinder 10.000 dollars

Dansk amatørfotograf vinder 10.000 dollars

Danske Sune Pedersen har netop vundet den verdensomspændende fotokonkurrence “HUAWEI NEXT-IMAGE Awards”. Hans vinderbillede blev udvalgt blandt knap 1,2 millioner fotos, der alle er taget med en mobiltelefon. Sune Pedersens billede ”The Hug” viser hans far og sønner i omfavnelse under COVID-19-pandemien.

Vinderbilledet er et vaskeægte snapshot – taget i nuet og uden bagtanker. Det viser det første knus i lang tid imellem amatørfotograf Sune Pedersens sønner og hans far på farens fødselsdag midt i corona-nedlukningen. Et godt billlede, som Sune Pedersen dog ikke selv levnede store chancer for at vinde den verdensomspændende fotokonkurrence.
“På konkurrencewebsitet havde jeg set nogle fantastiske billeder fra andre fotografer i alle kategorierne. Så jeg må helt ærligt indrømme, at jeg ikke regnede med at have nogle vinderchancer, fordi mit indsendte billede måske var for personligt og fototeknisk ikke helt oppe at ringe. Men billedet vækker jo følelser og reaktioner, og det er det, jeg prøver at fange, når jeg tager billeder af forskellige livssituationer”, siger Sune Pedersen.

Trods Sunes skepsis endte ”The Hug” med at blive kåret som et af i alt tre hovedprisvindende billeder – udvalgt blandt i alt 1,19 millioner fotos indsendt fra 120 forskellige lande. Med førstepræmien fulgte 10.000 dollars (ca. 63.000 danske kroner).

Huaweis danske kommunikationschef Tommy Zwicky er imponeret over vinderbilledet og mener, at det er tydeligt, hvorfor juryen har valgt netop Sune Pedersens billede:
“Det er virkeligt et fantastisk billede, Sune har taget. Det rammer noget helt essentielt i tidsånden, noget som alle kan forstå. Indimellem ser man et fotografi, der går lige i hjertet. Det er sjældent, at det sker, men det her er i hvert fald en af de gange. Så jeg håber, at det her kan inspirere endnu flere danskere til at få lyst til at prøve kræfter med at fotografere med mobiltelefonen. De fleste har allerede et godt kamera i lommen, så det er bare om at kaste sig ud i det”, siger Tommy Zwicky.
Share