Single-aktuelle When Saint Go Machine annoncerer nyt album og to koncerter til efteråret

Single-aktuelle When Saint Go Machine annoncerer nyt album og to koncerter til efteråret

Single-aktuelle When Saints Go Machine annoncerer nyt album og to koncerter til efteråret.

When Saints Go Machine har efter en del projekter, der har været koblet op på samarbejder – som det symfoniske værk So Deep med Copenhagen Phil Symfoni og udgivelsen Emotional, som hang sammen med DR-serien Lover – fundet lyst til at finde tilbage til sig selv og lave noget musik, der bare opstod mellem de tre bandmedlemmer.

Musikken skulle ligge i forlængelse af deres soniske univers, som så dagens lys i 2011 med albummet Konkylie, men uden at være en gentagelse af tidligere udgivelser. Den nye vej skulle have When Saints Go Machines signatur-energi og emotionalitet og igen forsøge at skabe det bandet kalder ”en simpel vej mellem lyden og følelserne i de lyriske billeder” og det seriøse arbejde med singlen og det kommende album har stået på i mere end halvandet år.

Den første lyd, som viser, hvad der kom ud af arbejdet, er singlen Gone. Den trækker tydelige spor til hvor det hele startede for When Saints Go Machine. Den emmer af maskinel elektronisk tyngde og henleder opmærksomheden på en mørk klubscene. Omvendt er tekstuniverset anderledes følsom sammensat af forskellige oplevelser med at miste sig selv og miste et andet menneske. Den fremstår som en klassisk “Love Lost” historie, men trækker også inspiration fra den ensomhed, der er i mange situationer. Den dualisme imellem tekst og musik er klassisk When Saints Go Machine; det festlige møder mørke og melankoli.

”Måske denne retning også er blevet til, fordi vi for første gang har oplevet at måtte træde væk fra os selv og ikke spille koncerter og møde mennesker. Det var et kæmpe usynligt afsavn, jeg slet ikke vidste havde så stor betydning for mig. Det er måske naturligt efterfølgende at ville kommunikere så simpelt som muligt for at søge noget menneskeligt. Der er i hvert fald noget der har ændret sig i vores DNA, selvom jeg helt klart synes at jeg hører os i alle sangene. Det er først nu gået op for mig at min største styrke er at min stemme kan kanalisere alle disse følelser vi deler, førhen var den der bare. Nu har jeg fundet ud af hvad den skal bruges til.” Siger Nikolaj Vonsild fra When Saints Go Machine.

When Saints Go Machine annoncerer også to koncerter i efteråret, hvor man kan forene sig med bandet og med egne ører sanse den nye lyd. Og kan man ikke vente så spiller bandet på dette års Heartland Festival og på Nemoland.

Share