Roskilde Festival nr. 50 gav flot millionoverskud

Roskilde Festival nr. 50 gav flot millionoverskud

Foreningen Roskilde Festival har opgjort det økonomiske resultat af sidste års festival. Med et overskud på 15 millioner kroner kan foreningen igen for alvor støtte unges drømme og engagement.  

 Efter tre år og to aflysninger blev det i 2022 endelig muligt at samles om kunsten, festen og fællesskabet til Roskilde Festival nr. 50.

Det blev et brag af en genforening, hvor progressiv kunst, aktivisme, gastronomiske oplevelser og brandvarme musiknavne som Tyler, The CreatorDua Lipa og Post Malonesatte scenen. Og onsdag aften kunne bestyrelsen i Foreningen Roskilde Festival fremlægge det endelige regnskab.
 Det økonomiske resultat af Roskilde Festival nr. 50 er et overskud på 15 millioner kroner, der udloddes ubeskåret til almennyttigt og kulturelt arbejde til gavn for især børn og unge.

Over 130.000 deltog i den totalt udsolgte festival, hvor 94 procent af billetholderne havde valgt at overføre deres billet til 2022. Samtidig blev der solgt 5000 ekstra billetter, øremærket til unge under 25 år.

Sidste års Roskilde Festival resulterede desuden i en fortjeneste på 31,4 millioner kroner til de mere end 200 foreninger, virksomheder og organisationer, der beskæftigede sig med handel og service på festivalpladsen.

“Det er fantastisk, at vi nu igen har et festivaloverskud at dele ud af, så vi kan gøre den forskel, vi er sat i verden for at gøre og give liv til unges drømme. Det har vi haft begrænset mulighed for at gøre i de seneste tre år, og vi har mærket, at vi manglede. Så det er dejligt at være fuldt tilbage! Både med et brag af en festival nr. 50 og med så flot et overskud”, siger Signe Lopdrup, Roskilde Festivals administrerende direktør.

Donationer til unge drømme, kunst og klima
Foreningen Roskilde Festival ønsker med sine donationer at give unge drømme liv, indgyde håb og inspirere til handling, der kan skabe en positiv forandring.
 

Blandt de organisationer, der modtog donationer fra Foreningen Roskilde Festival i 2022, er initiativer, der samler unge i aktivistiske og handlekraftige fællesskaber som Den Grønne Studenterbevægelse (250.000), Mino Danmark (159.080) og Rapolitics (100.000). Og sammenslutninger, der støtter det kunstneriske vækstlag som Africa Express (107.353) og Surround Festival (20.000).

Gennem årene har festivalen genereret mere end 409 millioner kroner til velgørende formål.

Share