Panasonic går nye veje for at forlænge levetiden på computere og tablets

Panasonic går nye veje for at forlænge levetiden på computere og tablets

I et forsøg på at forlænge sine produkters levetid yderligere har Panasonic TOUGHBOOK etableret et nyt bæredygtighedsprogram, der har til formål at genoplive og genanvede kasserede enheder forsvarligt.

Ifølge World Economic Forum smider den gennemsnitlige EU-borger hvert år 17,7 kilo elektronikaffald ud. Desværre er det kun knap 20 procent af verdens samlede mængde elektronikaffald, som vi ifølge World Economic Forum har vished for bliver indsamlet og genanvendt.

Netop derfor har Panasonic TOUGHBOOK Europe etableret non-profit bæredygtighedsprogram Toughbook Revive, som har til hensigt at at genoplive eller genanvende Panasonic TOUGHBOOKS enheder på forsvarlig vis. Der er tale om robuste og langtidsholdbare computere og tablets, der blandt andet er rettet imod millitæret, politiet og byggebranchen, fordi de kan kan holde til rystelser, påvirkning fra vand og støv og til at blive tabt fra stor højde.

Produkter skal repareres eller genbruges
Intentionen er nu at give alle virksomhedens europæiske kunder mulighed for at forlænges kasserede produkters levetid. Det skal ske ved at sende enhederne forbi Panasonics europæiske servicecenter i Cardiff, hvor de vil blive repareret eller genbrugt på forsvarlig vis, i stedet for at kunderne selv bortskaffer dem. Herefter vil produkterne enten blive doneret til velgørende organisationer, videresolgt til virksomheder, der arbejder aktivt med deres bæredygtighedsmål, eller altså genavendt. Indtægter i den forbindelse vil gå til at dædkke omkostningerne ved reparation af enhederne. 

Panasonic TOUGHBOOK opfordrer alle sine kunder til på denne måde at bidrage til en cirkulør økonomi frem for at smide udtjente produkter ud og på den måde bidrage til verdens hastigt voksende problem med elektronisk affald.

”Der findes ingen hurtige løsninger, men vi er fast besluttede på fortsat at sætte bæredygtighed i centrum for alt, hvad vi gør. Dette initiativ tager udgangspunkt i vores globale forpligtelse imod at blive CO2-neutral og strækker sig gennem hele cirkulariteten af vores produkter med en forpligtigelse om at forbedre det miljø, vi lever i. Jeg føler mig overbevist om, at vores kunder vil tage Toughbook Revive til sig for at hjælpe med at skabe en mere bæredygtig fremtid sammen med os,” siger Daichi Kato, Head of Mobile Solutions Division hos Panasonic Connect Europe.

Fortsætter modulær opbygning af enheder
Han henviser i den forbindelse til Panasonics bæredygtighedsprogram “GREEN IMPACT”, hvor Panasonic har sat mål om at opnå CO2-neutralitet for sine egne forretningsaktiviteter inden 2030 og på tværs af hele værdikæden inden 2050.

Dernæst understreger Daichi Kato, at Panasonic TOUGHBOOK har planer om fortsat at investere kraftigt i bæredygtigt design af virksomhedens produkter. Introduktionen af modulopbyggede enheder som TOUGHBOOK 40, 55 og G2 forlænger således produkternes levetid ved at give brugerne mulighed for nemt og hurtigt at ændre enhederne til skiftende udfordringer via netop den modulære opbygning. Ligeledes er produkterne designet såldes, at strømadaptere, dockingstationer og batteripakker ikke behøver at blive udskiftet, når enhederne bliver opgraderet.

Share