Officielt: Foo Fighters kommer på Roskilde Festival 2024

Officielt: Foo Fighters kommer på Roskilde Festival 2024

Roskilde Festival kan i dag føje det legendariske amerikanske rockband Foo Fighters til plakaten, blot en uge efter at de første 16 navne blev præsenteret. Koncerten bliver bandets eneste i Skandinavien i 2024.

For præcis en uge siden løftede Roskilde Festival sløret for den første flig af programmet for 2024. I dag kan Nordeuropas største festival så tilføje de amerikanske rockmastodonter Foo Fighters til plakaten. Koncerten på Roskilde Festival finder sted fredag 5. juli og bliver Foo Fighters’ eneste i Skandinavien i 2024. Foo Fighters med den karismatiske frontmand Dave Grohl i spidsen udsendte i juni deres 11. album, But Here We Are, der med bandets egne ord er en hyldest til musikkens og fællesskabernes helende kræfter.  

Livsbekræftende rockfest på Orange Scene
But Here We Are gik omgående til tops på blandt andet den engelske albumhitliste og er blevet fulgt op af en række dybt bevægende koncerter. Ikke mindst på den engelske Glastonbury Festival, hvor bandet satte en tyk streg under, at de fortsat er garant for storslåede live-oplevelser.

“Foo Fighters har vist sig som et band, der formår at blive ved med at udvikle sig og se frem. Med deres seneste album favner de en svær tid og transformerer den til en livsbekræftende fællesskabsoplevelse, som vi ser frem til at mærke på Orange Scene til sommer”, udtaler Roskilde Festivals programchef, Anders Wahrén.

I 2021 blev Foo Fighters optaget i det hæderfulde Rock & Roll Hall of Fame. Bandet gæstede senest Roskilde Festival i 2017, hvor både anmeldere og publikum blev blæst bagover af begejstring.

Roskilde Festival offentliggjorde for en uge siden de første 16 navne til 2024-plakaten, som blandt andre tæller Kali Uchis, PJ Harvey, Tainy, Romy, Heilung og Omah Lay samt danske navne som Gilli, der festivaldebuterer med en nattekoncert på Orange Scene.

Roskilde Festival 2024 finder sted fra 29. juni til 6. juli.

Share