NorthSide afslører de første navne til 2024 Festivalen 

NorthSide afslører de første navne til 2024 Festivalen 

Festivalen Northside har afsløret de første tolv navne, der giver garanti for et klassisk NorthSide-program til sommer – herunder flere toneangivne internationale artister

Aarhus-festivalen NorthSide kan endelig løfte sløret for de første tolv artister, der kommer til at lægge vejen forbi Eskelunden til sommer.

Blandt et af næste års internationale hovednavne er de engelske triphop-legender i Massive Attack, som oprindeligt var annonceret til det aflyste år 2020 og som i en årrække har været et af publikums allerstørste ønsker til festivalplakaten. Gruppen bestående af Robert ”3D” Del Naja og Grant ”Daddy G” Marshall er bannerførere for 90’ernes ikoniske Bristol-sound, der har inspireret mange elektroniske bands verden over, og gruppen har gennem deres karriere solgt mere end 13 millioner albums på verdensplan.

Om annonceringen af Massive Attack, udtaler festivalchef Brian Nielsen:  “Da vi i 2020 kunne annoncere Massive Attack, beskrev jeg det som en ”dream come true” for os, og den drøm er bestemt ikke blevet mindre, siden festivalen dengang blev aflyst. Vi har kæmpet for at få dem tilbage på plakaten, og at det endelig sker nu, er en kæmpe forløsning. Massive Attack er pionerer og har haft ekstremt stor betydning for den elektroniske musik. Derudover er de visionære, når det kommer til arbejdet mod en mere bæredygtig live-industri, og det rammer lige ned i en af vores kerneværdier. Det er præcis den type banebrydende bands, vi ønsker at give plads til på vores festival sammen med de nyere talenter, vi også vægter højt.”

Fra 90’ernes britiske trendsættere til en af vor tids største nye popstjerner: Australske Troye Sivan har fået stor international bevågenhed med det toneangivne nye album Something To Give Each Other, der er spækket med legesyg pop og forløsende queer-anthems. 

Hans sex-positive musikunivers får følgeskab af den fremadstormende rapper Coi Leray, som blandt andet er kendt for sange som ”Players” ”TWINNEM” og ”Bops”, og som repræsenterer en generation af kompromisløse, amerikanske kvindelige rappere.

Fra den anden side af Atlanten kommer også den canadiske stjerneproduceren KAYTRANADA, som senest spillede for tusindvis af danskere i Horsens som support for The Weeknd, og som siden sit sidste besøg på NorthSide i 2019 har ligget højt på publikums ønskeliste. Også den bastunge amerikanske rapper, sangerinde og sangskriver 070 Shake melder sin ankomst med sit unikke alternative hiphop- og popunivers.

Udenlandsk rock og bredt dansk talent
I den mere rockede ende af genrespektret kommer storsælgende, norske Kaizers Orchestra med deres genrebrydende alternative rock, som har været højt savnet de seneste 10 år, hvor bandet har holdt pause. Også de to spændende moderne punkbands Amyl & The Sniffers fra Australien og Shamefra England aflægger festivalen visit med deres højintense live shows. 

Dagens annoncering byder også på fire danske artister med Ukendt Kunstner som det klart største navn. Den for nyligt genforenede duo har spillet en nøglerolle i udviklingen af dansk hiphop, og har netop overstået en totalt udsolgt arenaturné og vundet titlen som ’Årets Danske Gruppe’ til Danish Music Awards. De vil næste sommer kun spille fire eksklusive shows, hvoraf det ene bliver på NorthSide.

Barselona er tilbage og har det storroste nye album Væbnet Hjerte med, mens et af de helt nye stjerneskud på den danske musikscene August Høyen tager sin længselsfulde, dansksprogede pop med til sit første NorthSide-visit. Sidst men ikke mindst spiller VETO materiale fra hele deres katalog gennem de sidste 20 år, når de besøger NorthSide for første gang i 12 år.

Festivalchef Brian Nielsen uddyber om programmet: “I 2024 kommer vi til at præsentere et mere ”klassisk” NorthSide-program, hvor vi først og fremmest sikrer, at der kommer en masse spændende internationale navne til Aarhus, samtidig med at vi hylder nogle af de mange danske talenter, vi har herhjemme. Mens Massive Attack jo i høj grad er et nik tilbage til noget af det, nutidens musik er formet af, prøver vi med artister som Troye Sivan, Coi Leray, Amyl & The Sniffers og August Høyen at spå om fremtidens musikscene og give mikrofonen til nogle yngre talenter, hvis arbejde vi er overbevist om kommer til at sætte aftryk”.

Billetsalget til festivallen, der finder sted i Eskelunden i Aarhus fra torsdag den 6. til lørdag den 8. juni, er indledt

Share