Hver femte danske virksomhed sikrer ikke data delt under onlinemøder

Hver femte danske virksomhed sikrer ikke data delt under onlinemøder

En ny spørgeskemaundersøgelse sætter fokus på sikkerhed i forbindelse med onlinemøder – og resultaterne er nedslående.  

21 procent af de adspurgte i en ny undersøgelse om cybersikkerhed svarer, at de ikke har taget initiativ til at sikre data delt under onlinemøder. Derudover svarer 29 procent, at de ikke vidste, at det er muligt at hacke en virksomhed igennem et trådløst mødeværktøj.

Der er tale om tal, som bekymrer Bo Cramér, adm. direktør i BenQ Nordic, der er initiativtager til undersøgelsen. Særligt fordi de adspurgte er it-ansvarlige i henholdsvis små, mellemstore og store danske virksomheder.

”Tallene er ikke overraskende, men de er i høj grad foruroligende. Desværre er det min oplevelse, at danske virksomheder generelt har en ringe forståelse for sikkerheden forbundet med onlinemøder. Her er meget stor plads til forbedring – særligt fordi Danmark lige nu er centrum for stor opmærksomhed blandt internationale cyberkriminelle,” siger Bo Cramér.

Han henviser til, at trådløse præsentationsløsninger er at betragte som intelligente enheder, der er tilkoblet internettet og derfor udgør en potentiel sikkerhedstrussel. Særligt hvis enhederne gør brug af en app eller anden software, som kan angribes eller på anden måde være forbundet med sårbarheder.  

Bo Cramér anbefaler derfor, at virksomhederne ser i retning af sikkerhedsprotokollen WPA2 og tofaktorgodkendelse, ligesom han af sikkerhedsmæssige årsager anbefaler kun at benytte hardwarebaserede mødeværktøjer uden behov for at installere software.

”Vi deler i dag ekstremt mange data i onlinemøder hver eneste dag. Hvis de data ikke er sikret, er der ikke lang vej til, at virksomhederne har et meget stort problem. Det er der lige nu stor behov for at blive taget hånd om ude i virksomhederne,” slutter Bo Cramér.

Share