Bogomsætning sætter rekord hos Bog & idé i 2023

Bogomsætning sætter rekord hos Bog & idé i 2023

Danmarks største boghandlerkæde Bog & idé kan med sine 112 fysiske butikker og webshoppen bog-ide.dk se tilbage på 2023, hvor omsætningen på bøger er vækstet med mere end 4% sammenlignet med 2022, ligesom andelen af solgte bøger også fylder mere i det samlede salg i kæden end året før. ”Hos Bog & idé ser vi tilbage på et fantastisk bogår og glæder os over de mange, mange læseoplevelser danskerne har fundet hos os”, fortæller Marianne Lyngby Pedersen, administrerende direktør hos Bog & idé. Bogsalget fylder næsten halvdelen af kædens samlede omsætning i 2023. 

Der er blevet solgt rigtig mange bøger i hele 2023, og ikke mindst mange forskellige bøger. ”Vi har langet mere end 88.000 forskellige titler over disken til læselystne danskere. Det viser, at bogen kan noget helt særligt, fordi den er så mangfoldig og rammer hele bredden af læsere. Vi har mange tusinde titler, der kun bliver solgt ganske få eksemplarer af, og hos os er det faktisk kun 735 titler, der sælger mere end 1.000 stk. i løbet af et år,” fortæller Marianne Lyngby Pedersen. 

Bestsellerlisten stikker i alle retninger
Netop bredden har været stor hos Bog & idé i 2023, og de mest populære titler har således ikke meget til fælles, men stikker i hver deres retninger i forhold til både genre og målgrupper. På Bog & idés top-20 liste for hele året findes store titler af store forfattere. ”Det er alt lige fra ’Vanedyr’ af Nicklas Brendborg, der med sin enormt populære bøger virkelig har ramt danskernes med sin forskning om, hvordan vi lever vores liv. Til store fortællinger som ’Lysets våben’ af Ken Follet, ’De bedste familier’ af Kim Blæsbjerg og naturligvis den længeventede afslutning på Jussi Adler-Olsens Afdeling Q-serie med krimiromanen ’7 m2 med lås’”, afslutter Marianne Lyngby Pedersen. 

Share