Kender du? Zoumer

Kender du? Zoumer

For tiden er vi på JuicyNet.dk svært glade for tracket Djudjura (N’Soumer) fra Zoumer. 

Bag navnet Zoumer står producer, sanger og visuel kunstner Yasmina Derradj, hvis musikalske univers oscillerer mellem energisk synthpop, artpop, lo-fi beats og samplede soundscapes, alt sammen filtreret gennem en linse af punk og den algeriske protest-genre raï.

Aliasset Zoumer stammer fra (og er en homage til) frihedskæmperen Lalla Fatma N’Soumer, der ledte kampe mod den franske kolonimagt i Algeriet i 1800-tallet. Z’et, som Zoumer selv har tilføjet, kommer fra Algeriets landekode. Yasminas kunst-avatar tager form af en ånd fra fortiden, der lever på ny gennem et åndeligt sci-fi arsenal af detalje- og symbolspækket grafik og musik. En ånd, der har spøgt og inspireret siden Yasmina først læste om N’Soumer som teenager.

Zoumer udgav sin første single i efteråret 2023, men har allerede spillet koncerter på Roskilde Festival og i Pumpehuset, har fået ros af Soundvenue og P6Beat, og imponerede juryen ved Charlottenborgs Forårsudstilling i 2023, hvor hun med årets solopris vandt en invitation til at lave en udstilling i Politikens Forhal.
Udstillingen og debutalbummet Green World, der udkom 25. januar, er en del af samme værk. Udstillingen er åben fra den 25. januar til den 15. marts.

Nummeret Djurdjura N’Soumer et essentielt stykke lore for Zoumer. En zombiesang og et
genfødselskald, hvor N’Soumer vågner i sin grav for at kæmpe mod verdens uretfærdigheder.

Hør Djurdjura (N’Soumer) lidt længere nede på denne side.

Share