Roskilde Festival har offentliggjort det fulde program til 2024

Roskilde Festival har offentliggjort det fulde program til 2024

Tilføjelsen af knapt hundrede navne inden for musik, kunst og aktivisme fuldender plakaten til Roskilde Festival 2024. Superstjernen 21 Savage og den britiske popkomet PinkPantheress gæster Danmark for første gang. Festivalen lægger også græs til kunst af blandt andre jordansk-palæstinensiske Banaan Al-Nasser.

Roskilde Festival har tirsdag løftet sløret for den fulde plakat.

Hovednavnene til Roskilde Festival 2024 tæller blandt andre Foo Fighters, SZA, Doja Cat og Skrillex, mens 21 Savage i dag gør dem selskab som en af de 53 spritnye tilføjelser til musikprogrammet.

21 Savage cementerede med sit seneste album, American Dream fra januar, at han både er en af tidens største rapstjerner og en sand historiefortæller, der leverer barske personlige beretninger og sylespids politisk indignation. Atlanta-rapperen har toppet den amerikanske albumliste hele fire gange, og koncerten på Roskilde Festival bliver hans første optræden i Danmark.

“21 Savage har arbejdet sig op i den helt tunge liga med en voldsom fart, samtidig med at han konstant udforsker nye musikalske territorier både solo og med nogle af de største samarbejder i dette årti. Vi er stolte af at kunne præsentere ham på Orange Scene til hans første danske show, og vi ved, at han kommer for at bevise, at han hører hjemme i den absolutte top af nutidig hiphop”, siger Roskilde Festivals programchef, Anders Wahrén.

Musik fra 43 lande – og fem kontinenter
Roskilde Festival præsenterer også den britiske popkomet PinkPantheress, der for første gang optræder i Danmark, den anmelderroste singer-songwriter Amaarae, som sidste år udgav albummet Fountain Baby, de skotske indiepop-legender Belle and Sebastian og danske Erika de Casier, der er blevet en international anmelderfavorit og nu står over for sit hidtil største show i Danmark.

Øvrige danske navne tæller blandt andre Zar Paulo, Barselona, Gobs og Asbjørn. Programmet byder også på musik fra en af verdens største flygtningelejre i form af Kakuma Sound, rituel indonesisk musik fra Tarawangsa Sunda Lugina og et kæmpe show med den ikoniske brasilianske drag queen Gloria Groove.

I alt strækker det samlede musikprogram sig over fem kontinenter og hele 43 lande.

“Roskilde Festival er stedet, hvor man kan opleve nogle af tidens største kunstnere side om side med banebrydende danske talenter og en rig musikalsk skat fra de fjerneste hjørner af kloden. Med offentliggørelsen af det fulde program giver vi nu vores deltagere tre måneder til at gå på opdagelse inden sommerens festival, der uden tvivl vil kaste en masse nye og ikke mindst inspirerende møder af sig”, siger Anders Wahrén.

Kunst og aktivisme sætter fokus på højaktuelle emner
Sommerens festival byder også på en bred vifte af talks, performances, workshops og kunstværker, der er skabt specifikt til festivalen og behandler nogle af tidens mest aktuelle temaer. I dag tilføjes yderligere 43 navne til programmet for kunst og aktivisme.

Den dansk-baserede jordansk-palæstinensiske kunstner Banaan Al-Nasser indtager hele foyeren ved den indendørs Gloria-scene med installationen ‘In Memory of Home’, der reflekterer over, hvem der har ret til et hjem og en stemme. På campingområdet præsenterer den danske kunstner Ragnhild May en hæsblæsende glamour-pop-performance, der kaster et kritisk blik på musik- og mediekulturen, mens den Stockholm-baserede dansker Alberte Skronski står bag et interaktivt kunstværk, hvor festivaldeltagerne kan spise jorden og lege med maden.

Flokkr, festivalens scene for aktivistisk indhold, ruller blandt andre tæppet ud for organisationen Sabaah, der kæmper for at forbedre levevilkår og rettigheder for minoritetsetniske LGBTQ+-personer, debattør Emma Holten, standupkomiker Nina Rask og ungdomsbevægelsen FLOR, der arbejder for at skabe større biodiversitet.

“På Roskilde Festival præsenterer vi musik og kunst, som åbner for nye perspektiver, og aktivisme, der direkte behandler den måde, verden er og kunne være. Vores program rummer det umiddelbare, farvestrålende og underholdende lige så vel som det mere intime, rørende og eftertænksomme. Jeg tør godt garantere, at vi har en både følsom, festlig og forandrende uge i vente”, siger Anders Wahrén.

Roskilde Festival 2024 finder sted fra 29. juni til 6. juli.

Følgende 53 musiknavne er føjet til programmet:
21 Savage (US/UK)
PinkPantheress (UK)
Amaarae (INT)
Barry Can’t Swim (UK)
Belle and Sebastian (UK)
Fridayy (US)
Gloria Groove (BR)
Tinashe (US)
Young Nudy (US)
9T Antiope (IR)
Abadir & Hogir (EG)
Asbjørn (DK)
Balming Tiger (KR)
Barbro (DK)
Barselona (DK)
Bathsheba (DK)
Bclip (CO)
The Beaches (CA)
Bixiga 70 (BR)
Cakes da Killa (US)
Cristale (UK)
Dean Johnson (US)
Debit (MX)
Decisive Pink (INT)
Decorticate (DK)
Erika de Casier (DK)
Faizal Mostrixx (UG)
Frode Haltli (NO)
Gobs (DK)
Greta (DE)
The Hirs Collective (US)
Kakuma Sound (INT)
Lyra Valenza (DK)
Mariam Rezaei (UK)
Mdou Moctar (NE)
Melissa Carper (US)
Prison Religion (US)
Ragana (US)
Rosa Pistola (CO)
Sam Lee (UK)
Selvhenter (DK)
Sho Madjozi (ZA)
Smag På Dig Selv (DK)
Staples Jr. Singers (US)
Tacobitch (NO)
Tallah (US)
Taqbir (MA)
Tarawangsa Sunda Lugina (ID)
Water From Your Eyes (US)
While She Sleeps (UK)
Y-Bayani & Baby Naa (GH)
Yamê (FR)
Zar Paulo (DK)

Følgende 43 Art & Activism-navne er føjet til programmet:
Alberte Skronski (DK)
Banaan Al-Nasser (JO/PS)
Baum & Leahy (DK/UK)
Delta (NL)
Emma Holten & Human Rights Watch (DK/INT)
Lara Schnitger (NL/US)
Nina Rask (DK)
Alternative Fashion Week Cph, Trashgirls 8000, MC Dommedag & Klimahystaden (DK)
Amalie & Floras Middage (DK)
Anna Lin & Klimapsykologisk Ungdomsforening (DK)
Asta Olivia Nordenhof & Ilinx (DK)
Axel Berger (SE)
Boss Ladies FGU (DK)
Den Grønne Ungdomsbevægelse (DK)
DFUNK (DK)
Elyes Lariani, Monia Sander Haj-Mohamed & Mouayed El Ghazouani (DK/TN)
FLOR (DK)
Folkehuset Absalon (DK)
Følsomt Broderi & Københavns Radiobiograf (DK)
Iben Zorn (DK)
Ida-Sophia, Oliver Herlitschek, Solaf Masoud & Zelma Feldman Lewerissa (DK)
Ingrid Magnifique Baraka, Kathrine Graa & Sofie Riise Nors (DK)
Jean Marc Routhier (DK/CA)
Jonas Kjeldgaard Sørensen (DK)
Kai Merke, Luka Holmegaard & Mija Milovic (DK)
La Saramuya & Turbomaradona (INT)
Melodi Soltani & Sidsel Ana Welden Gajardo (INT)
Moeisha Ali Aden, N.E.Girl & Strictly Silk (INT)
Mother Tree & Wanjiku (KE)
Nicholas William Johnson (US/UK)
Nordic Elite Wrestling (DK)
Ragnhild May (DK)
Rasmus Søndergaard Johannsen (DK)
Sabaah (DK)
Sanne Cigale Benmouyal, Caspar Eric & Maya Tekeli (DK)
Sexualia (DK)
Spræng Danseteater (DK)
Therese Bülow & Faun Vium (DK)
Tænketanken Frej (DK)
Tænketanken U-Turn (DK)
Ungdommens Røde Kors (DK)
World Dance Academy (DK)
Yujin Jung (KR)

Share