Her er spilleplanen for NorthSide 2024

Her er spilleplanen for NorthSide 2024

Nu kan du se, hvornår Massive Attack, Pulp, The Smile, Troye Sivan, Loyle Carner, St. Vincent, Ukendt Kunstner og alle de andre artister på årets NorthSide-plakat spiller.


I går kunne Aarhus-festivalen NorthSide løfte sløret for det sidste navn – nemlig det islandske discopop-festfyrværkeri Daði Freyr, som dermed har sluttet sig til årets program, der består af i alt 42 navne fra både ind- og udland fordelt over tre forskellige scener. 

NorthSide 2024 løber af stablen i Eskelunden fra torsdag den 6. til lørdag den 8. juni, og det er indtil videre løbende blevet meldt ud hvilke dage, de forskellige bands og solister har skulle spille. Nu kan publikum dog også se præcist hvornår, og på hvilken scene, artisterne går på – og derfor forhåbentligt skrue forventningerne endnu højere op.

Torsdag: Fra Danmark over Cameroun til UK – med en australsk superstjerne ombord
Der er to generationer af danske artister repræsenteret, når ballet skydes i gang torsdag klokken 13.00 med Love Shop på hovedscenen Astra og den fremadstormende duo Ung-Skab på teltscenen Nova. 

De efterfølges af den engelsk-jamaicanske dancehall- og rapartist Stefflon Don, indiepoppede Lucky Lo, de norske veteraner i Kaizers Orchestra og det amerikansk/camerounske afropop-stjerneskud Libianca om eftermiddagen, inden amerikanske 070 Shake tager hul på aftenens program klokken 18 på hovedscenen. Derefter følger et tætpakket program med den australske popstjerne Troye Sivans brag af en queer-fest på Echo, familiefest med Benjamin Hav, britisk postpunk med Shame, shoegaze under møkets frembrud med Slowdive, intim popfest med MØ – og ikke mindst et længeventet gensyn med hovednavnet Pulp, som lukker dagens program klokken 23.30 på Astra.

Fredag: Australsk funk, californisk hiphop og britiske musikikoner
Fredag skyder Uro og Afskum dagens festivalprogram i gang på henholdsvis Astra og Nova, hvorefter det irske rockband The Clockworks, den eksperimenterende amerikansk-mexicanske genrekamæleon Angélica Garcia, de australske funk-darlings i Parcels og danske VETO udgør resten af dagens program på teltscenen Nova. 

På festivalens to største scener kan man blandt andet glæde sig til et hiphop-nostalgitrip med Malk De Koijn, kuldegysningsfremkaldende, soulet singer-songwriting med engelske Benjamin Clementine, solid hiphop med den californiske rapper Vince Staples, og fællessang med Andreas Odbjerg og Jonah Blacksmith. Når mørket så småt melder sin ankomst, runder Thom Yorke, Jonny Greenwood og Tom Skinner alias The Smile, producertalentet Kaytranada og ikke mindst ikoniske Massive Attack fredagens program af.

Lørdag: Disco-dans, aktuel artpop og en alt andet end Ukendt lukningsfest
Festivalens sidste dag starter med ingen ringere end fænomenet Guldimund på hovedscenen og stortalentet Selma Judith i Nova-teltet, inden den aarhusianske popstjerne Saint Clara, fremadstormende August Høyen og anmelderroste Barselona sætter hver deres streg under den danske musikscenes store talentmasse. Eftermiddagen byder derudover på uimodståelig discopop med islandske Daði Freyr, indiefolk med andalusiske undertoner hos britiske Blanco White og en ordentlig samfundskritisk rusketur af veteranerne i Sleaford Mods. 

Når klokken slår 19.15 kan man enten indfinde sig foran Echo og opleve Spaniens for tiden største hiphop-artist Morad eller lade sig rive med af den tidligere Savages-frontkvinde Jehnny Beths industrielle, feministiske artpop på Nova. Herfra byder festivalens sidste aftentimer på solid, jazzet hiphop med britiske Loyle Carner, anmelderrost alternativ rock- og artpop med det albumaktuelle ikon St. Vincent og utæmmet postpunk med Amyl & The Sniffers, inden Ukendt Kunstner lukker og slukker årets udgave af NorthSide med et brag af et fælleskabsorienteret hiphop-fest.

Share