Ny udgave af bogen De Danske CykelHelte er udkommet

Ny udgave af bogen De Danske CykelHelte er udkommet

Dansk cykelsport har gennemgået en helt utrolig udvikling de seneste 50 år. I starten af 1970’erne var der blot tre danske professionelle cykelryttere. Nu er Danmark en af verdens absolut bedste cykelnationer, og stort set alle cykelløb, der køres, har en dansker som potentiel vinder. Der er sket meget undervejs. Mange store triumfer, både på banen og landevejen.

Bogen De Danske CykelHelte er fortællingen om de største danske cykelpræstationer fra 1968 og frem til nu. Fra Ole Ritters timerekord og Leif Mortensens medaljer, over den danske Tour de France-dominans i 1990’erne, Rolf Sørensens klassikertriumfer, Matti Breschels VM-medaljer og så alle de store banetriumfer, blandt andet Lasse Normans OL- guld i 2012 og til Mads Pedersen verdensmesterskab og Jonas Vingegaards første Tour de France-sejr. En næsten uvirkelig udvikling. Det lille rød-hvide land mod nord er en af verdens bedste cykelnationer.

De Danske CykelHelte udkom oprindeligt i 2015, men er opdateret til 2024. Så du får det hele med i denne udgave.

Den Danske CykelHelte er skrevet af Kenneth Møller Kristensen, der har været tæt på cykelsporten i omkring 25 år. Han har i tolv år været tilknyttet Danmarks Cykle Union som redaktør og pressechef. Han har været pressechef for det københavnske 6-dagesløb, fungeret som ekspertkommentator på blandt andet Viasat, har skrevet artikler til en lang række medier, er cykelsportsredaktør for Lex.dk og er ejer og redaktør af Danmarks første cykelwebsite, www.cyclingworld.dk, samt en række andre cykelsportssites. I alt har han skrevet ti bøger om cykelsport.

Du kan købe den til kr. 189,- på SportsBog.dk her.

Share