Uddrag fra ny bog: En havde sex, en anden kunne ikke få den op og stå

Uddrag fra ny bog: En havde sex, en anden kunne ikke få den op og stå

Nedenstående er et uddrag fra bogen 50 Utrolige Dopinghistorier, som kan købes via Sportsbog.dk på dette link.

Sex er altid populært. Det gælder også, når vi taler undskyldninger for positive dopingtest. Flere cykelryttere har draget sex ind i deres undskyldning for en positiv dopingtest.

Belgiske Björn Leukemans blev i 2007 testet positiv med for højt niveau af testosteron i kroppen. Testen blev taget out-of-competition, og Leukeman hævdede, at han havde sex med sin kone, da dopingkontrollanter mødte op. Muligvis bliver det naturlige testosteron påvirket af at dyrke sex, men dopingmyndighederne mente, at det var en syntetiske slags de havde fundet hos den belgiske cykelrytter. Leukeman blev idømt to års karantæne, men fortsatte med at hævde sin uskyld. Han havde nemlig tilbage i 2001 fået konstateret at han havde et naturligt højt testosterontal. Og han endte faktisk med at blive frikendt ved en domstol i Flandern i 2012. Så måske det der sex kan gøre noget godt inden et cykelløb?

Italienske Mauro Santambrogio havde modsat fortegn i sin dopingundskyldning fra oktober 2014. I 2013 blev han testet positiv for et epo-lignede produkt i forbindelse med Giro d’Italia. Santambrogio fik nedsat sin karantæne til blot 18 måneder, fordi han samarbejdede med antidopingmyndighederne. 

Da han var tæt på at kunne gøre comeback, blev han testet positiv for testosteron i en out-of-competition-test. Undskyldningen for den positive test var, at han havde erektionsproblemer, og gerne ville gøre sin kæreste gravid. Det mente han, at testosteron skulle hjælpe med og henviste til at han havde fået anvist produktet Andriol af en læge. Mauro Santambrogio fik en karantæne på tre år.

Andre end cykelryttere har brugt sex som en forklaring på et for højt testosteron tal i en dopingtest. Den amerikanske sprinter, altså sådan en fra atletik, Dennis Mitchell, blev i 1998 testet positiv med en for høj mængde af det mandlige kønshormon i kroppen. Hans efterfølgende forklaring lød på, at han aftenen inden havde drukket fem øl og havde haft sex med sin kone fire gange. “Det var hendes fødselsdag, og hun fortjente en gave,” forklarede Mitchell, der dog fik to års karantæne for den positive dopingtest.

Share