Ny tunnel til leoparderne i Københavns Zoo

Ny tunnel til leoparderne i Københavns Zoo

Københavns Zoologiske have har fredag offentliggjort en spændende nyhed.

En over hundrede meter lang tunnel vil sno sig fra leopardanlægget og gennem det grønne område foran Elefanthuset. Her udvider tunnelen til en udkigspost, hvorfra leoparden har udsigt til ZOOs søløver, før den højt over gæsternes hoveder bugter sig tilbage til leopardanlægget.

Den nye tunnel vil være med til at understøtte leopardens adfærd.

“Jeg har glædet mig rigtig meget til at dele denne nyhed. Det nye anlæg tilgodeser to særligt vigtige dele af leopardernes naturlige adfærd. De vil gerne kunne holde udkig fra sikkert sted i højden, og så vil de gerne kunne patruljere deres område. Og det får de altså rig mulighed for med den nye leopardtunnel”, siger zoologisk direktør i ZOO, Mads Frost Bertelsen.

En yderst truet art
I ZOO er man glad for endnu en gang at have modtaget flotte donationer fra tre fonde, som gerne vil være med til at støtte ZOOs arbejde med at bevare verdens truede dyr.

Amurleoparden, som er den art, der bor i ZOO, er et af de mest truede dyr i verden. Faktisk er der under 50 tilbage af dem i den vilde natur.

“ZOOs og andre fremsynede zoologiske havers indsats for amurleoparden er helt afgørende for dens art. Den er verdens mest truede rovdyr, og den er ekstra udfordret ved at bo i grænseområdet mellem Rusland og Kina. Derfor er et europæisk projekt med at genudsætte leoparder fra europæiske zoologiske haver af åbenlyse årsager sat på pause. I menneskets konflikter er dyrene altid tabere”, siger Mads Frost Bertelsen.

Drømmen om en leopardtunnel er også blevet virkeliggjort takket være donationer fra ZOOs gæster, og nogle har endda betænkt ZOO i deres testamente. Mads Frost Bertelsen er spændt på at se, hvordan ZOOs leoparder tager imod den nye tunnel.

“Jeg glæder mig til at se, hvordan leoparderne vil bruge de nye muligheder. Vi kan tænke alt muligt, når vi forbereder nye anlæg, men det er ikke givet, at dyrene vil bruge dem, som vi har tænkt det. I dette tilfælde glæder jeg mig især til at se, om leoparderne vil tage imod muligheden for at kunne patruljere deres territorium langs den nye rute, og om de vil indtage udsigtspladsen med overblik over Elefanthuset og søløveanlægget”, siger den zoologiske direktør.

Arbejdet på tunnelen går i gang efter sommerferien.

FAKTA

  • Projektet har modtaget donationer fra de tre fonde Ingeniør Kaptajn Aage Nielsens Familiefond, Grete og Sigurd Pedersens Fond og SC Van Fonden.
  • Leopardtunnelen har en byggesum på 7,5 millioner kroner.
  • Det er danske HMJ Design, der forestår byggeriet.
Share