Interessant fodboldbog om utrolig dag

Interessant fodboldbog om utrolig dag

Den 17. november 1993 var en meget speciel dag. Ihverfald hvis man er fodboldfan. Har du glemt hvad der skete den dag, eller har du aldrig vist det, så skal du læse den nye fodboldbog Døden i Sevilla.

Af Kenneth Møller Kristensen

Den 6. maj kom en ny dansk fodboldbog på markedet. Det sker jo ofte. Døden i Sevilla er dog lidt anderledes end mange fodboldbøger. Den handler nemlig kun om begivenheder der skete den 17. november 1993. Dagen hvor Danmark mistede, som regernede europamestre, kvalifikationen til VM 1994, Bulgarien måtte smugle spillere ind i Frankrig, en tilskuere blev dræbt i Cardif, og hvor den danske dommer Peter Mikkelsen spillede en afgørede rolle i Buenos Aires. En utrolig dag.

Døden i Sevilla er meget velskrevet, indeholder utrolig mange detaljer og fortællinger, man næsten ikke tror på er virkelig. Der er interessante historiske referencer, og god baggrundviden, der er værd at tage med videre. Da denne anmelder havde gennemlæst Døden i Sevilla meldte der sig en stor undring. Hvorfor er denne bog ikke skrevet før? For det er helt utroligt, hvad der skete den 17. november 1993. Nu er bogen her endelig.

Det er en meget interessant bog, hvis du er fodboldfan. For det er en udpræget fodboldbog. Selvfølgelig er der dog masser af andre informationer at hente i bogen. Om politik, historiske informationer og så bare underholdende beretning. Men det giver naturligvis mest mening, at læse bogen som fodboldfan eller -interesseret.

Fire appelsiner til Døden fra Sevilla fra JuicyNet.dk.

Døden i Sevilla er skrevet af journalisten Gisle Thorsen, der tydeligvis har stor indsigt i fodbolden.
Vejledende udsalgspris for bogen er kr. 299,-
Du får hele 345 sider udkommet på forlaget Helmin & Sorgenfri.

Share