Fakta om kult-fodboldstadion: Millerntor Stadion

Fakta om kult-fodboldstadion: Millerntor Stadion

Millerntor Stadion i Hamburg er blandt de mest berømte kults-stadions i verden. FC St. Paulis hjemmebane er blevet et tilløbsstykke for fans og turister fra hele verden.

Stadionet ligger lige midt i det hårdt belastet St. Pauli kvarter tæt på berømte Reeperbahn. Millerntor blev bygget i 1962, og havde på dette tidspunkt plads til 32.000 tilskuere. Senere blev kapaciteten reduceret til omkring 20.000 af sikkerhedsmæssige grunden. Flere gange har Millerntor gennemgået ændringer og renoveringer. Den største renovation skete i 1988, da FC St. Pauli skulle spille i Første Bundesliga. Nu er der plads til 29.546 tilskuere, hvoraf hele 16.940 af pladserne er ståpladser. 

Fra 1970 til 1998 hed St. Paulis hjemmebane Wilhelm-Koch-Stadion til ære for den tidligere klubpræsident. Det kom dog frem at han havde været medlem af nazistpartiet under Anden Verdenskrig, og navnet blev fjernet fra stadion.

Stadionet har også være benyttet til andre ting end fodbold. I 1988 optrådt musikeren Prince på stadion.

Share