Anden generations elefant født i Disney-park

Anden generations elefant født i Disney-park

Lørdag blev der for første gang i syv år født en elefant i Disneys Animal Kingdom I Florida. Den afrikanske elefant Nadirah blev mor til Corra. I 2005 blev Corra født i dyreparken, og dermed er det første gang at en elefant, der er født i Disneys Animal Kingdom selv får en unge.

Elefanten Nadirah blev gravid i starten af 2022, og gennemført dermed de 22 måneder, der er normale for afrikanske elefanter. Afrikanske elefanter er de største landdyr på jorden. Hannerne kan nå en højde på 4 meter og en vægt på 7 tons. Hunnerne er lidt mindre.

Disneys Animal Kingdom skriver i et blogindlæg, at Nadirah under fødslen fik hjælp af sin søster Luna. Nadirah vil snart også møde sin mormor Donna. Det er normalt hus afrikanske elefanter, at flere generationer hjælper med at opfostre unger, der betrages som voksne, når de er otte år gamle.

Afrikanske elefanter er efter mennesket det længstlevende landdyr  De kan blive helt op til 90 år.. Det vurderes at der findes omkring 400.000 afrikanske elefanter i verden. Bestanden er gået voldsomt tilbage, da der i 1980 fandtes 1.300.000 afrikanske elefanter.

Share