Hvad er Boxing Day?

Hvad er Boxing Day?

Den 26. december kalder de i Storbritannien for Boxing Day.  For mange sportsfans handler det om dage at der spilles rigtig mange fodboldkampe i både Premier League, men også i mange andre britiske ligaer. De fleste andre fodboldligaer i Europa holder pause hen over jul og nytår. Men ikke i Storbritannien. I Storbritannien er begrebet Boxing Day blevet et enormt fodboldevent, som får kæmpe stor opmærksomhed. Opmærksomheden bliver forstærket af at der ikke er mange andre sportsevents i Europa på denne dag.

Der er tradition for drama på Boxing Day. Boxing Day i 1963 har sat standarden for dette. Der blev scoret 66 mål i den bedste engelske fodboldliga på Boxing Day i 1963. Seks spillere scorede hattrick, og fire spillere blev udvist på den 26. december 1963.

Oprindeligt stammer udtrykket fra traditionen om at herremænd gav gaver på denne dag, boxe, til tjenestefolk som tak for god service i de forgangne år. Tidligere gik de fattige fra dør til dør med boxe, der blev fyldt med penge og andre gaver og også kirken uddelte gaver på Boxing Day.

Charles Dickens har omtalt begrebet midt i 1800-tallet, men traditionen om at give gaver på denne dag. kan spores helt tilbage til Middelalderen. Nu handler Boxing Day mest om fodbold.

Share