Hvem er Banksy?

Hvem er Banksy?

Banksy er pseudonym for en politisk kunstner og aktivist. Det er primært graffiti, eller gadekunst, men også film plus happenings, der blevet produceret af Banksy. Siden 1990’erne er kunsten dukket op over alt i verden.

De første værker fra Banksy dukkede op i Bristol i starten af 1990’erne. Fra starten af det 21. århundrede har der været officielle udstillinger med Banksy-værter rigtig mange forskellige steder i verden. Siden har der været lavet en lang rækker happenings og event i Banksys navn. Banksy er blevet en magtfaktor og en indflydelsesrig stemme i den offentlige debat. Han værker bliver produceret som posters og hænger i rigtig mange hjem over hele verden.

Men hvem er kunstneren bag navnet Banksy. Det er lykkedes at holde hemmeligt. Mange spekulerer i at det er Robert Del Naja, kaldet 3D, fra Trip Hop bandet Massive Attack, der står bag Banksy. Tegn på dette er blandt andet, at graffiti-værker fra Banksy først optrådte i Bristol, hvor Robert Del Naja er opvokset. Det er Del Naja, der har lavet grafik til Massive Attacks pladecovers, og det kan minde om Banksys kunst. Robert Del Naja har sagt i interviews at han er venner med Banksy. Og der er ofte dukket Banksy-værker op i de byer hvor Massive Attack har spillet.

Share