23 navne tilføjet til Roskilde 2024 programmet

23 navne tilføjet til Roskilde 2024 programmet

Den amerikanske stjerne SZA spiller karrierens første danske koncert på årets Roskilde Festival. Navne som Tems, Tyla, Jessie Ware, Kim Gordon og Ida Laurberg understreger, at årets festival inviterer til udforskning af nye musikalske strømninger og møder mellem genrer og traditioner.

Roskilde Festival føjer i dag den amerikanske r’n’b-stjerne SZA til toppen af 2024-plakaten, som i forvejen favner internationale hovednavne som Doja Cat, Foo Fighters og PJ Harvey.

SZA – et kunstnernavn for vokalist og sangskriver Solána Imani Rowe – har overvældet en stadigt voksende global fanskare med singler som ‘Kill Bill’, ‘Good Days’ og ‘Snooze’. Især albummet ‘SOS’ fra 2022 og en efterfølgende udsolgt turné cementerede hendes position som en af nutidens mest toneangivende og genrenedbrydende fornyere af amerikansk r’n’b og soul.

Hun har længe teaset for udgivelsen af albummet ‘Lana’, der ventes at lande i år, og til sommer får deltagerne på Roskilde Festival 2024 mulighed for at opleve SZA’s første danske koncert nogensinde.

“Vi har drømt om at præsentere SZA siden hendes debut i 2017. At drømmen så går i opfyldelse på et tidspunkt, hvor hun har erobret positionen som en af klodens vigtigste r’n’b-stjerner og kan træde direkte ind på Orange Scene, lægger bestemt ikke en dæmper på vores forventninger. Hun er ikke bange for at udforske og bryde de musikalske konventioner, og det er en egenskab, som hun tager med sig i sine live-shows. Så vi kan forvente en rå og rørende manifestation af, hvordan r’n’b skal leveres i 2024”, siger Anders Wahrén, Roskilde Festivals programchef.

Nigeriansk debut på Orange Scene
Med dagens offentliggørelse af kunstnere fra fem verdensdele lægger Roskilde Festival yderligere op til en festivaloplevelse, der vil være tætpakket med nye musikalske strømninger og møder mellem genrer og traditioner.

Den Grammy-vindende og Oscar-nominerede nigerianske sangerinde og sangskriver Tems, som har samarbejdet med Drake, Future og Beyoncé allerede inden udgivelsen af sit imødesete debutalbum, får ligeledes sin danske koncertdebut på Orange Scene.

Alle, som opdagede den sydafrikanske amapiano-genre på sidste års Roskilde Festival, kan glæde sig til et sprudlende møde med det virale popfænomen Tyla, mens britiske Jessie Ware sætter gang i dansegulvet med sin sofistikerede retro-pop og kraftfulde stemme.

Støjrock-pioneren og Sonic Youth-stifter Kim Gordon fortsætter med at inspirere nye generationer gennem sine soniske landskaber, og New Orleans-musikeren Nick Shoulders åbner døren til nutidens countrymusik for et nyt publikum med sin karakteristiske falset og medrivende historiefortælling.

På de hjemlige breddegrader har Ida Laurberg ramt en nerve i tiden med sine dansksprogede hits som ‘Jeg ka’ rigtig godt li’ dig’, ‘Mellem mor og far’ og ‘Terrier’. Efter en succesfuld koncert som del af First Days-programmet på sidste års festival er det danske vokaltalent nu klar til at møde det helt store publikum på Orange Scene.

“Det globale musikkort udvikler sig konstant, og artister som Tems og Tyla viser, hvorfor afrikanske genrer som afrobeats og amapiano i øjeblikket dominerer hitlister verden over og giver inspiration til fremtidens internationale popstjerner på tværs af kontinenterne. Det er blot to af tendenserne i årets program, så selvom vi stadig har mange musiknavne til gode, kan gæsterne allerede dykke ned i et hav af nye musikalske strømninger og kulturmøder i forberedelsen til sommerens festival”, siger Anders Wahrén.

Disse 23 navne offentliggøres i dag til Roskilde Festival 2024:

SZA (US)

Tems (NG)
Tyla (ZA)

Bad Gyal (ES)
Ida Laurberg (DK)
Jessie Ware (UK)
Kim Gordon (US)

47Soul (PS)
Les Amazones D’Afrique (ML)
Angel Du$t (US)
Gel (US)
HAEPAARY (KR)
HHY & The Kampala Unit (UG)
The Last Dinner Party (UK)
Lorenzo Senni (IT)
Lovebites (JP)
LSDXOXO (US)
Majur (BR)
ML Buch (DK)
Myrkur (DK)
Nick Shoulders (US)
Sofia Kourtesis (PE)
Titi Bakorta (CD)

Roskilde Festival 2024 finder sted gennem otte dage fra 29. juni til 6. juli.

Share