Københavns ikoniske Børsen-bygning er brændt ned

Københavns ikoniske Børsen-bygning er brændt ned

Tirsdag den 16. april er tårnet på den ikoniske Børsens bygning brudt i brand og væltet.

Bygningen er opført mellem 1619 og 1632, og var dermed en af Københavns ældste bygninger. Det var Christian 4., der fik bygningen opført med tanke om at gøre København til internationalt handelscentrum. Oprindeligt blev Børsen brugt som markedsplads med handelsboder.

Fra 1974 rummede bygningen Københavns Fondsbørs, og ejes af Dansk Erhverv der overtog bygningen i 1857.

Selve bygningen var mest kendt for det snoede tårnspir, der forestillede fire dragehaler, der snoede sig om hinanden. På toppen var tre kroner, der symboliserede storriget Danmark, Norge og Sverige. Børsen indeholdt desuden en stor mængde kunst, hvoraf meget blev reddet ved branden den 16. april 2024.

Bygningen var ved at gennemgå en større restaurering, da det brød i brand den 16. april 2024.

Børsen i 1890
Share