Med Mie og venner rundt på Vesterbro

Med Mie og venner rundt på Vesterbro

Er du turist i en by, som du ikke kender godt, er den bedste måde at opleve byen på at være til fods. At stille og roligt bevæge dig fra gade til gade, og have tid til at observere og nyde. Det gælder også for Danmarks hovedstad. I København kan du ovenikøbet tage en gåtur med lokale guider, der bor i og kender byen. Guider der ved noget om de ting, som I møder på jeres vej og som tager sig tid til at fortælle om dem. Den oplevelse kan du ved at benytte guiderne fra Copenhagen By Mie & Friends.

Copenhagen By Mie & Friends tilbyder et udvalg af forskellige turer rundt i forskellige bydele i København. Konceptet med turerene er at ikke blot se de normale turistattraktioner, som de fleste besøger i København. Men i stedet at komme lidt anderledes steder, og samtidig høre om det at leve sit liv i København fra personer, der netop gør dette.

Copenhagen By Mie & Friends drives af Mie og hendes mand Lars og så en række guider med en specifik viden om København og det generelt at bo i Danmark.

En af de gåturer, som de tilbyder hos Copenhagen By Mie & Friends er en såkaldt øl-tur rundt på Vesterbro. Konceptet er ret simpelt: En gåtur i den hippe bydel og så skal der nydes lidt øl.

JuicyNet.dk tog med på turen, der hedder “Vesterbro Beer & Neighborhood Tour”. En tur hvor tre barer i bydelen, der tidligere var berygtet for at være et råt område, men nu er trendy og hipt, besøges.

Freddys Bar

Turen startede ved Hovedbanegården med en introduktion til konceptet. Der blev fortalt generelt om Vesterbros historie, om Istedgade, og om den prostitution og de mange sexshops, der tidligere prægede gaden samt den udvikling, der er sket de seneste 20 år. Der var stop ved Stjerne Radio, et gade-museum om den danske modstandskamp under Anden Verdenskrig, inden turen gik til Freddys bar i Gasværksvej for første øl-stop. Siden bevægede vi os ind i Kødbyen, og hørte om historien og udviklingen i dette område. Efterfølgende lagde vi vejen fordi Vesterbros hjerte (foto) på hjørnet af Viktoriagade & Abel Cathrines Gade. Et hjerte der blev lavet af en lokal kunstner i 1989, men som siden er blevet en integreret del af livet i lokalområdet.

Vi fik en Mikkeller øl på den første Mikkeller Bar, der findes i netop Viktoriagade, bevægede os en smut under porten ved Det Ny Teater og ind på Frederiksberg, til Danmarks mindste hotel, Central Hotel og til Westend, den eneste gade i Danmark med et ikke dansk navn. Vi lagde vejen forbi Skydebanelejepladsen og den ikoniske papegøje, inden vi fik dagens afsluttende øl på Fermentoren på Halmtorvet.

Der er ingen tvivl om, at du kan få anderledes oplevelser ved at benytte Copenhagen By Mie and Friends. Du får guider, der kender de små anderledes steder i det område, som de viser rundt i. Turene foregår altid i mindre gruppe, højst ti personer, hvilket giver en bedre oplevelse. Der opstår ofte på disse turer et sammehold i den lille gruppe, så måske får du ovenikøbet nye gode bekendtskaber, fra hele verden. ved at tage på tur med Copenhagen By Mie and Friends. Det kan anbefales.

Share