Vennerne mødes på Freddys bar

Vennerne mødes på Freddys bar

Mange siger at de brune værtshuse er ved at forsvinde fra bybilledet, og bliver erstattet af oplyste caféer med café latte på menuen i stedet for fadøl og bitter. Det er der nok noget om. Men der er altså også noget om, at mange brune værtshuse igen har fået nyt liv hos de unge, der søger god atmosfære og et sted, hvor man kan føle sig hjemme og i godt selskab. Den gode gamle danske hygge er stadig værdsat.

På Københavns Vesterbro findes fortsat en række af de gode gamle værthuse. Blandt dem er blandt andre Freddy Bar på Gasværksvej tæt ved den trendy Kødbyen.

“Vennerne mødes på Freddys Bar”, står der ved indgangen til værtshuset. Og ja det er der ingen tvivl om de gør. Både gamle venner, men helt sikkert også nye venner. Husk at en fremmed bare er en ven, du ikke har mødt endnu. Det kan du helt sikkert gøre på Freddys Bar.

Peter Larsen overtog Freddys Bar for syv år siden, og har stille og roligt forvandlet stedet til en oase med stemning, aktiviteter og rummelighed. “Jeg vidste, hvad jeg ville med stedet, da jeg overtog det, men gjorde det i et stille og roligt tempo for at få stamkunderne med i den forvandling, der skulle ske”, fortæller Peter Larsen. “Under corona-nedlukningen fik vi for alvor lavet tingene som vi gerne vil have dem med blandt andet faste bænke, der sikrer at flere kan sidde ned, og der samtidig kan være trafik rundt i lokalet”. 

Det virker virkeligt stemningsfyldt, når man træder ind på Freddys Bar. Væggene og loftet er prydet med vejskilte, lysskilte og rigtigt meget andet, der giver en fantastisk atmosfære. I baren sidder et par stamgæster og ved siden af baren er sikret ti ekstra pladser, som blev sikret via ombygningen, hvor toilettet også blev unisex og lugten af urinalkuler blev fjernet fra barområdet! “Min ide med indretningen er, at det skal være som en dagligstue. Her skal du føle sig hjemme, og kunne nyde den gode danske hygge”.

Turister og mange andre
Det er en god blanding af turister, stamgæster og unge på vej videre i byen, der kommer på Freddys Bar. “Vi har en aftale med et guide-firma om at være en del af deres guidet ture rundt i København. Det gør faktisk at flere at dem, der er med på turen kommer tilbage om aftenen”, forklarer Peter Larsen, og vurderer, at 60 procent af de besøgende i baren er turister, og så kommer der en række jyske håndværkere, som arbejder i København og har kørt om Freddys Bar via Peter Larsen store netværk. “Vi har heldigvis rigtig mange stamgæster og specielt i weekenden kommer der unge”.
Udvalget af øl i baren er nøje afstemt til de gæster, der møder frem. Der findes tolv haner til fadøl, og blandt andet er udvalget af øl afstemt til de mange turister, der kommer fra Irland og England.

Mange aktiviteter
Det er tydeligt at Freddys Bar er meget mere end et sted, hvor det gælder om at optimere indtjeningen. “Vi er et social sted. Også på den måde, at vi bidrager til at lære de unge at begå sig på et værtshus. Vi gør vores bedste for at lære dem, hvordan de opfører sig overfor hinanden og for andre på værtshuset. Ja selv at spilde Snyd. Det er vigtigt at alle føler sig trygge og har det rart her”, forklarer Peter Larsen. Derfor er der også hele tiden en lang række aktiviteter omkring Vesterbro-baren. “For os er det vigtigt at udvikle os hele tiden og lave nye tiltag, så vi følger med tiden”, forklarer daglig leder Nicolaj Borgwardt, der understreger at det skal gøres på en måde, så alle kan følge mig. “Vi gider ikke se på, at folk sidder og glor ned i deres telefon. Her taler vi om hvad der sker omkring os”.
Hver onsdag er der Banko, hvor alle der møder op får en gratis plade de kan spille med på. Der er ofte foredrag, så er der jazz-koncerter om sommeren og så kan man faktisk købe sig til et undervisningsforløb i at nyde Underberg og i øvrigt købe smykker fra Underberg på baren! For Freddys Bar har et tæt samarbejde med Underberg i Tyskland, men det er en helt anden historie.

Share