Smag på Flanderns specialiteter på Copenhagen Cooking til august

Smag på Flanderns specialiteter på Copenhagen Cooking til august

Copenhagen Cooking er en 10 dages madfestival på tværs af hele København. I 2024 dækkes op mellem 16. – 25. august og som noget helt særligt kan der i år fejres hele 20 år på madscenen.

På festivallen kan der i 2024 blandt andet smages på en række specialiter fra Flandern i det nordlige Belgien. Regionen Flandern er nemlig årets venskabsregion, og målet er blandt andet at lære de sultne festivalgæster lidt om det flamske udtryk GOESTING. Udtrykket indkapsler begæret efter at nyde alt det gode, livet tilbyder og kan oversættes til en trang eller en craving efter lækker mad og drikke. For turistrådet VisitFlanders og de flamske deltagere i festivalen er målet at give danskerne en smagsprøve på nogle af de mange kulinariske oplevelser, Flandern gemmer på – og at få en bid GOESTING.

Øl, øl og mere øl – UNESCO-anerkendt ølkultur i fokus
Ønsker man indblik i regionens UNESCO-anerkendte ølkultur er der rig mulighed for det i løbet af festivalen, bl.a. i to øl-events, der naturligvis guides af dygtige flamske øl-eksperter. Det ene zoomer ind på de berømte lambic øl, og starter med en filmfremvisning der tager publikum med dybt ind i den specialiserede verden. Dokumentarfilmen er skabt af den Oscar-nominerede filmskaber Jerry Franck og efterfølges af en eksklusiv smagning anført af Brouwerij 3 Fonteinen.

Øllets rige, mangfoldige verden udforskes også i en flamsk ølsmagning anført af brygmester Sven Dekleermaeker fra Brewery De Koninck, der vil forklare mere om de forskellige ølstile og bryggeprocesser, mens man smager på forskellige belgiske øl parret med ost, kød eller chokolade. 

Under hele festivalen kan man desuden nyde den officielle festivaløl The Flemish Master – en forfriskende ravfarvet belgisk session IPA, skabt i samarbejde mellem bryggerierne Nørrebro Bryghus og det anerkendte De Koninck fra Antwerpen i Flandern. Festivaløllen kan findes i barerne på Festivalpladsen, til udvalgt events – eller man kan få en gratis smagsprøve, når festivalpladsen åbner torsdag 22. august. 

Michelinoplevelser, plantebaseret frokost og bæredygtig middag
Flandern er også kommet på det gastronomiske verdenskort takket være sine både traditionsrige og eksperimenterende kokke. Regionen har ikke mindre end 104 Michelin-restauranter og et enormt udbud af spisesteder. I årets festivalprogram kan man smage både klassikere som pomfritter og kødboller i “streetfood”-versionen på Festivalpladsen såvel som nyskabende gastronomiske oplevelser på allerhøjeste plan.

Eksempelvis kan man smage en vegansk frokostoplevelse skabt af folkene bag Humus x Hortense, Belgiens første plantebaserede restaurant med en Michelin-stjerne. Samme team er i et andet event gået sammen med den danske Michelinrestaurant Ark om at skabe den ultimative veganske middag. Dertil kan man købe billet til en aften med fokus på bæredygtig gastronomi, når den danske restaurant STUDIO og den anerkendte restaurant Souvenir fra Gent forener kræfterne for at skabe en uforglemmelig kulinarisk middag, hvor kreativitet og bæredygtighed går hånd i hånd. Man kan ikke sige Flandern uden også at nævne chokolade, og desserten står den flamske kok Pieter De Volder for, i samarbejde med den danske Bocuse d’Or-vinder Elisabeth Madsen. Deres unikke fire-retters dessertmenu er en sjælden mulighed for alle med en sød tand.

Glæd dig til Copenhagen Cooking til august.

Share