42 kunstnere på første dag på Roskilde Festival 2024

42 kunstnere på første dag på Roskilde Festival 2024

Roskilde Festival har løftet sløret for de 42 First Days-artister, der sparker festivalen i gang til sommer. De første dage af festivalen er dedikeret til nye talenter, og mange af nutidens allerstørste danske stjerner har netop startet deres rejse mod tinderne som en del af First Days.

Festivaldeltagerne kan blandt andet glæde sig til at opleve den danske rapper, producer og sangskriver Uro, der allerede har modtaget stor anerkendelse, og Angående Mig, som blander punkens konfrontatoriske vrede med singer/songwriterens inderlighed og hiphop-inspirerede beats i moderne protestsange.

Fra de øvrige nordiske lande kommer blandt andre den norske singer/songwriter Ramón, som har spillet adskillige store koncerter i sit hjemland, landsmændene i rave-futuristiske Fochs Koshka, og den svenske, visionære artist Boko Yout, der selv definerer sin lyd som afro grunge.

Festivalens unge musikscouts har været med i hele processen omkring programlægningen af First Days.

“En af vores vigtigste opgaver er at give rum til nye indsigter og idéer hos de yngre generationer og at skubbe til en mere ligeværdig adgang til både at opføre kunsten og udvælge den. Samarbejdet med frivillige scouts betyder, at vi når både bredere rundt og dybere ned i de musikalske vækstlag, og vores opsøgende festivaldeltagere kommer til at opleve en masse kunstnere, som bærer på et kæmpe potentiale,” siger Roskilde Festivals programchef, Anders Wahrén.

De 42 navne til årets First Days-program er:

802 (DK)
AGGi (DK)
Allen Anjeh (DK)
Angående Mig (DK)
Astrid Engberg (DK)
The Bird (DK)
Bitoi (SE/DK)
Boko Yout (SE)
Deb Foam (DK)
Elsked (DK)
Fine (DK)
Fochs Koshka (NO)
Haloplus+ (DK)
Helena Gao (DK)
Ilma (DK)
Jelassi (SE)
Jeremy Troy (DK)
Katla (DK/FO)
Kingtommi (DK)
Kundo (DK)
Lover’s Skit (SE)
Mija Milovic (DK)
Mowgli (DK)
Nøx (DK)
Omsorg (DK)
Paydar (DK)
Ramón (NO)
Rebebe (DK)
Rot Away (DK)
Sandra Hussein (DK)
Shamelezz Dragshow (DK)
Sliteneliten (NO)
Snuggle (DK)
Stella Explorer (SE)
Syl (DK)
Tamara (DK)
Tigeroak (DK)
Uro (DK)
Users (DK)
Vulvatorious (DK)
Yör (DK)
Zoumer (DK)

Roskilde Festival 2024 finder sted fra 29. juni til 6. juli.

Share