Barbie den største film i Danmark i 2023

Barbie den største film i Danmark i 2023

Midt i tredje weekend efter biografpremieren på ”Barbie” blev filmen set af så mange publikummer, at Greta Gerwigs kritikerroste komedie nu er årets største film med hele 378.625 billetter solgt i danske biografer.

Publikum har udvist ekstrem interesse for Greta Gerwigs ”Barbie”. For blot tre uger siden havde filmen biografpremiere, og den er nu allerede set af så mange i Danmark, at den er året største biograffilm med premiere i 2023. Mange biografer har meldt om udsolgt i ugerne efter premieren, at det lige nu er ikke til at sige hvor mange billetter, biograferne ender med at sælge til filmen de kommende måneder. En kæmpe stor tak til publikum og alle vores partnere for den filmmagi, som filmen har skabt i biografer over hele Danmark!“, siger VP Theatrical Nordics Tore Fredrik Dreyer og Jessie Ross.

Filmen spiller fortsat i over 100 danske biografer.

”Barbie” er også et kæmpe filmhit i resten af Verden, og har i denne weekend rundet 1 milliard dollars på verdensplan, hvilket betyder at filmen er blandt de under 50 film i filmhistorien der har solgt så rekord meget. På listen er fx film som ”Titanic”, ”Avatar”, ”Avengers: Endgame” og ”The Lion King”.

”Barbie” bliver også ved med at sætte rekorder, da Greta Gerwig nu er den første kvinde nogensinde, der som solo-instruktør, har fået omsat en film for over en milliard dollars!

Share