Debutroman om overgrebets pris

Debutroman om overgrebets pris

Den 12. april debuterer Anne Katrine Bagai med den autofiktive roman Døbt.

Døbt skildrer, hvordan 12-årige Miriams liv forvandles til et uafrysteligt helvede af skam og angst efter den fem år ældre Jonas’ grooming og voldelige overgreb.

Romanen følger Miriam til hun er 25 år, og den trækker nådesløst forhænget til side, så alle kan se, hvad overgrebets pris er for Miriams liv, relationer og muligheder som barn, teenager og ung kvinde.

Romanen skildrer Miriams kamp for at bygge sin tilværelse op med et ubearbejdet overgreb i bagagen. Den viser offerets sårbarhed og kamp og stiller skarpt på sundhedssystemets og myndighedernes uformåenhed overfor de sår, som samfundet endnu ikke har lært at se.

Anne Katrine Bagai (f. 1994) er cand.mag. i litteraturhistorie, og arbejder som tekstforfatter og skrivekunstlærer. Hun er aktiv i Odenses kulturliv som litteraturformidler og projektleder af Skriveværkstedet SKRIV og er medarrangør af Spoken Word Festival.

Døbt kommer på forlaget Falco, der er et ungt, ambitiøst forlag, hvor de mener, at litteratur og læsning er med til at forme samfundet og os som mennesker. Falco udgiver dansk og oversat skønlitteratur, nonfiktion og ungdomsromer.

Share