Landsholdstrøjer indbringer over 275.000 kr. til UNICEF

Landsholdstrøjer indbringer over 275.000 kr. til UNICEF

Danmarks fodboldherrer og -kvinder stod ikke kun sammen inde på banen i de vigtige VM-kvalifikationskampe tidligere i september. Udenfor banen valgte spillerne også at stå sammen og støtte Afghanistans børn ved at sætte deres kamptrøjer på auktion til fordel for UNICEF.

Både Herre- og Kvindelandsholdet vandt overbevisende med henholdsvis 2-0 over Skotland og 7-0 over Malta. Herudover udmærkede Pernille Harder sig som den mest scorende danske kvindelandsholdsspiller nogensinde, da hun sendte sit landskampsmål nummer 66 over stregen.

Trøjer på auktion for at hjælpe UNICEF
De stærke præstationer på banen afspejler sig også i auktionernes flotte resultater. I alt indbragte landsholdstrøjerne 276.381 kr. Hele beløbet fra auktionen har landsholdene nu doneret direkte til UNICEF og børnene i Afghanistan.

”Jeg er virkelig glad og stolt over, at så mange danskere greb muligheden for at få fingrene i landsholdenes trøjer og støtte UNICEF’s vigtige arbejde for børnene i Afghanistan. Resultatet af auktionerne er endnu en imponerende præstation af begge vores landshold, som kommer til at gøre en stor forskel for rigtig mange børn og deres familier”, siger Karen Hækkerup, generalsekretær i UNICEF Danmark.  

Landsholdenes donationer bidrager til, at UNICEF kan fortsætte en række programmer i Afghanistan og hjælpe endnu flere børn og deres familier. Senest har UNICEF eksempelvis givet 170.000 mennesker adgang til rent vand samt etableret flere mobile sundhedscentre. Yderligere har UNICEF hjulpet med at genskabe daglige rutiner – herunder læring, leg og sport, der er med til at skabe vigtige frirum midt i kaosset.

Fodboldlandsholdene er sammen om noget større
Både kvinderne og herrerne er begejstrede for den store opmærksomhed, auktionerne har fået.

Herrelandsholdets Thomas Delaney siger:

”Det er stærkt at se både den store interesse og de imponerende hammerslag, vores kamptrøjer fra landskampen mod Skotland har fået. Vi er glade og stolte over, at vores trøjer på den måde kan bidrage til at hjælpe børnene i Afghanistan.”

Kvinderne deler de danske drenges glæde over resultatet:

”Kvinde- og Herrelandsholdet står sammen om denne vigtige sag og viser en fælles vilje til at tage ansvar med det her initiativ, som forhåbentlig kan gøre en forskel for børnene i Afghanistan. Men vi havde aldrig kunnet gøre det uden vores fans, som har bakket op om auktionen af vores trøjer. Det er vi meget taknemmelige for,” siger Sofie Junge Pedersen fra Kvindelandsholdet.

Joakim Mæhle og Pernille Harders trøjer er de mest eftertragtede
Auktionernes samlede hammerslag endte på 276.381 kr. Herrelandsholdets Joakim Mæhles trøje fik det højeste hammerslag på 20.502 kr. Den populære venstre back var skarpt forfulgt af

Kvindelandsholds mest scorende spiller nogensinde, Pernille Harder, hvis trøje gik for 18.889 kr. På de næste pladser finder man unge Mikkel Damsgaard, Thomas Delaney og Herrelandsholdets anfører Simon Kjær på en delt femteplads med Pierre Emile Højbjerg.

Share