Momenta og Impact Press fusionerer

Momenta og Impact Press fusionerer

Forlagene Impact Press og Momenta slår sig sammen i et nyt selskab og står styrket i bestræbelserne på at udgive debatskabende og dagsordensættende journalistiske bøger. Den hidtidige ejer og direktør for Momenta, Olav Skaaning Andersen, tager over som direktør i det fælles selskab, der fremover udgiver titler på både Impact Press og Momenta:

“Momenta har de seneste fem år udgivet vigtige og dagsordensættende titler indenfor non-fiction – politik, musik, sport, livsstil og true crime. Det vil vi fortsætte med, nu sammen med Impact Press, der udspringer af et kreativt produktionsmiljø og på kort tid har etableret sig stærkt indenfor journalistiske udgivelser. Jeg ser frem til at stå i spidsen for det nye selskab, der på Momenta og Impact Press vil udgive biografiske og journalistiske bøger, der er med til at fortælle interessante og vigtige historier om den tid, vi lever i”, siger Olav Skaaning Andersen.

Bag det nye selskab står Gyldendal, Impact TVs Thomas Heurlin, Olav Skaaning Andersen og den tidligere People’s Press-direktør Jakob Kvist.

“Vi ser sammenlægningen med Momenta som en væsentlig styrkelse af vores forlagsambitioner”, siger Thomas Heurlin. “Vores første år har vist, at vi som produktionsselskab kan nærme os en platforms-uafhængighed, som giver os nye og store muligheder. Med Olav Skaaning Andersen ved roret styrker vi afgørende vores ambition om at udfordre den måde, der traditionelt udvikles og produceres indhold på. Det handler om at sikre, at det er den bedste udfoldelse af indholdet, der bestemmer, hvilke medier vores historier skal udkomme på.”

Bestyrelsesformand Jakob Kvist håber og tror at sammenlægningen vil kaste væsentlige synergier af sig:

”Med Olav får vi en uhyre erfaren og dreven journalistisk kraft ombord. Han har et fremragende netværk, og med udgangspunkt i det stærke kreative miljø hos Impact på Rentemestervej vil det kunne folde sig overbevisende ud. Impact Press vil fortsætte og fokusere på sin linje med vægt på især true crime, mens vi i Momenta-regi vil kigge bredere og opportunistisk forfølge de muligheder, der viser sig,” siger han.

Share