Copenhagen Harbour Parade med flot program til tredje udgave

Copenhagen Harbour Parade med flot program til tredje udgave

Den 11. til 13. august er det for tredje år i træk tid til Copenhagen Harbour Parade, en flydende fejring af Danmarks hovedstad som kunstmetropol og havneby. Paraden sejler på flydende scener gennem byens kanaler og havneindløb. Festlighederne er gratis og kan opleves i store dele af byen, fra gader, kajer, vand og broer. Den fulde fulde oplevelse fås bedst fra et af paradens stoppesteder, hvor man kan gå mere i dybden med hver enkel performance. Man kan også søge til paradens hjerte på Kyssetrappen ved Ofelia Plads, hvor der også vil være festivalplads med bar, street food og aftenkoncerter med Girls In Airports, Teitu og Kira Skov.

Paraden fejrer København som en fantastisk kunst- og havneby. Historisk set har begge dele haft stor betydning for byens selvforståelse, identitet og udvikling, og sådan er det stadigvæk. Paraden, der i 2020 vandt en Danish Music Award, breder sig i dag over mange kunstneriske genrer og udtryk. Alle værker har en relation til København og flere er skrevet specifikt til årets parade, som en refleksion over byen. 

“Ved at benytte det offentlige rum, bryder vi kunstoplevelsens vante rammer og samler københavnerne om et kulturliv, der sædvanligvis lever bag byens mure. Vi vender simpelthen vrangen ud på Københavns boblende kunstmiljø og bringer det i øjenhøjde med folket. Samtidig hylder vi København som en unik havneby med kunst flydende i årerne.” udtaler festivalleder Mai Seidelin.

Paraden spreder sig over 3 dage med forskelligt fokus. Fredag d. 11. august kan man opleve paraden i sommernatten fra kl. 20-24 i indre by og Christianshavns kanaler. Lørdag den 12. august sejler en ny parade i dagtimerne fra kl. 12, og der afsluttes med en musikalsk fejring på Kyssetrappen om aftenen. Om søndagen d. 13. august ligger paraden stille i Havnevigen på Islands Brygge, hvor der er festival for børn og deres voksne fra kl. 10-16.

Share