En moderne bodega på Vesterbro

En moderne bodega på Vesterbro

En blanding af en god gammel brun bodega, terningspil og flaskeøl, og den stemning der følger med det, og så en moderne indrettet bar med lækkert øl, de rigtige cocktails, moderne musik og ingen røg. Det lyder som en uopnåelig drøm for dem, der ønsker det. Men det er virkelighed, og det findes.

Af Kenneth Møller Kristensen

Sommersted Bar på Sønder Boulevard er placeret præcist mellem Kødbyen, hvor de unge og trendy kommer og så det gamle Vesterbro omkring Istedgade, hvor de garvede vesterbroer holder til på de brune værtshuse. Her kan unge og gamle mødes i omgivelser, der kan tilfredsstille begge målgrupper.

Indretningen på Bar Sommersted er moderne og hyggelig

I december 2022 overtog Katja Svendsen og Martin Larsen, begge født og opvokset på Vesterbro, det daværende Café Sommersted. Et sted der har eksisteret siden 1930, og var et klassisk brunt Vesterbro-værtshus, hvor rigtig mange stamgæster havde deres daglige gang.

Starskuddet til renovering
Ægteparret havde i forvejen Café Grotten, der ligger lige overfor Sommersted, på hjørnet af Sommersted Vej og Sønder Boulevard, og ville gerne udvide. “Vi vidste godt, at vi på sigt ville lave noget andet end et sædvaneligt brunt værtshus”, fortæller Katja Svendsen til JuicyNet.dk. En lørdag aften kort efter de to havde overtaget stedet viste det sig, at Sommersted havde store problemer med el-installationer, og var bare generelt et sted, der trængte til renovering og i øvrigt var en stor brandfælde. “En aften gik HFI relæerne, min søn er heldigvis elektriker, og anbefalede at tilkalde brandvæsenet, der kunne se installationerne var direkte farlige, og lukkede stedet ned”. Det var startskuddet til en stor renovering af Sommersted, og en forvandling fra netop et af Vesterbros brune værtshuse til en stadig klassisk Vesterbro beværtning, men med et moderne udtryk. Katja har selv stået for design og indretning af stedet. “Jeg havde nogen ideer, og vidste med det samme hvilke lamper vi skulle have. Men ellers kom det sådan lidt hen af vejen. Jeg elsker at designe, og har stået for det hele selv, og synes faktisk at resultatet er blevet rigtigt godt”.
Og ja JuicyNet.dk kan kun være enig. Der er ramt en super god balance på det nye Sommersted Bar. En balance mellem den ro og hygge som de brune værtshuse kan tilbyde, og så et moderne udtryk. Den mørkegrønne farve på væggene giver hygge, og så er grøn jo håbets farve.
Plus du slipper for røg og dårlig lugt på Bar Sommersted.

Spin the wheel på Sommersted Bar. Du kan vinde en flaske shot for kr. 60,-

Den 15. april 2023 åbnede det nye Sommersted Bar. “Det var en stor investering for os, men vi har lavet det hele selv, med meget hjælp fra venner, og det er grunden til at det lykkedes”. Stamkunderne fra det gamle Café Sommersted var dog væk, og der skulle opbygges en ny base af kunder. “Ja det har været hårdt arbejde, at få nye kunder ind her. Det var svært i starten, men det går hele tiden fremad, og vi er godt tilfredse med udviklingen. Vores weekender er altid gode”, understreger Katja Svendsen, der fortæller, at det typisk ikke er de helt unge, der kommer på Sommersted, men at publikum er bredt fordelt over 25 år. Et vigtigt parameter hos Sommersted Bar er at have det rette personale. “Det betyder ekstremt meget at have personale, der smiler og er imødekommende, så det er et must”.

Priserne holdes nede
Selvom Sommersted Bar er et moderne indrettet sted, der appelerer til et yngre publikum, så er prisniveauet stadig i den lavere ende i forhold til at baren er midt i København. Du kan blandt andet få fire flaske øl for 100 kroner, hvilket mange unge let kan forholde sig til. Der er Happy Hour hver torsdag, mulighed for at vinde en flaske på lykkehjulet, hvor et spin koster kr. 60,- og flere andre tiltag.

Loungeområde med mange muligheder
En lækker ekstra feature hos Bar Sommersted er et loungområde, der opfylder mange funktioner. Det er her der vises fodboldkampe, her der kan spille dart, og faktisk også stedet, der udvikler sig til danskegulv i weekenden. Desuden er det muligt at leje området til private fester. “Og det har fået en succes med at leje ud til fødselsdage og lignende”. Til gengæld er der ikke noget billardbord hos Sommersted Bar, men det er der få meter væk på Grotten.

Lækker loungeområde

“Det går den rigtige vej for os. Vi mener at vi har fremtidens Bodega her. Men vi skal fortsætte med at udvikle os, vil skal give vores gæste gode oplevelser, og vil gerne have flere arrangementer som quiz og andre konkurrencer. Fremtiden ser dog helt sikkert lys os for Sommersted Bar”, slutter Katja Svendsen

Der er ikke lang tid til Sommersted Bar kan fejre 1 års fødselsdag. Det skal helt sikkert fejret. I øvrigt er der åbent tirsdag til lørdag. Tirsdag og onsdag til kl. 24, torsdag til kl. 02 og fredag og lørdag til kl. 05. Og der ti forskellige dejlige fadøl at vælge imellem.

Share