NorthSide løfter sløret for fire nye navne inklusiv danske Love Shop og britisk dancehall-dronning

NorthSide løfter sløret for fire nye navne inklusiv danske Love Shop og britisk dancehall-dronning

Med kun lidt over to måneder til, at Eskelunden i Aarhus igen danner ramme om NorthSide, løfter festivalen nu sløret for fire nye navne, der tæt på færdiggør årets plakat.

Dagens to internationale indslag skal findes i det engelske. 

Fra Nottingham kommer den rutinerede electropunk-duo Sleaford Mods med deres famøse, intense live-show og samfundskritiske tekster, som de senest præsenterede på det anmelderroste album UK GRIM fra sidste år.

I en helt anden boldgade rapper britisk/jamaicanske Stefflon Don på engelsk og patois, når hun bringer sit hårdtslående og feststemte miks af grime, R&B og dancehall til NorthSide for første gang. Stefflon Don står blandt andet bag hits som ”Hurtin’ Me” og ”16 Shots” og gæstede senest Danmark i 2019 med en anmelderrost koncert på Tinderbox.

Udover Sleaford Mods og Stefflon Don er også to generationer af dansksproget musik repræsenteret i dagens annoncering.

Love Shop får æren af at åbne hovedscenen på festivalens første dag. Gruppen med Jens Unmack i front har op gennem 90’erne og 00’erne været med til at skrive dansk musikhistorie med udødelige sange som ”Love Goes On Forever”, ”En Nat Bliver Det Sommer” og ”Copenhagen Dreaming” og har senest udgivet albummet BLUES EUROPA i 2023.

Jeppe Kronback er den fremadstormende kunstner bag URO, som har indtaget den danske musikscene med sit reflekterende pop- og hiphopunivers. Han udgav i 2020 EP’en I storslået kinddans, med livet som indsats og udgav sidste år singlen ”Føles Godt” med Mekdes, som stadig hitter stort og i skrivende stund har mere end 13 millioner afspilninger på Spotify.

Med dagens fire tilføjelser melder festivalen ud, at årets program er tæt på fuldendt, og at man kun arbejder på at få det allersidste navn på plads.

NorthSide finder i år sted fra torsdag den 6. juni til lørdag den 8. juni i Eskelunden. 

På programmet er kunstnere som Massive Attack, Pulp, The Smile, Troye Sivan, Ukendt Kunstner, Slowdive, Kaytranada, Loyle Carner, St. Vincent, Vince Staples, 070 Shake, Barselona, Guldimund, MØ og mange, mange flere.

Share