Karrierekanon-vinder med ny single

Karrierekanon-vinder med ny single

Sidste års KarriereKanonen-vinder har debut-EP, Lille VEGA-show og SPOT Festival i kalenderen for de kommende uger, men allerede på fredag udkommer Næstesang fra Kris – en forårsvarm kærlighedserklæring til kompromiset, der giver håb for dig og mig.

Der har været fuld fart på siden sidste sommer, hvor Kris, ligesom 1300 andre håbefulde talenter, havde tilmeldt sig KarrerieKanonen hus DR. Den 20-årige københavnske popsmed gik hele vejen i talentudviklingsforløbet og ved finalen i DR Koncertsalen kunne Kris tilskrive sig listen af tidligere vindere som Pil, Patina, Dillistone, Marie Key og The Minds of 99. Nu er han klar med Næstesang og sin debut-EP.

”Det har været den vildeste tid. Jeg har mødt en masse fantastiske mennesker, skrevet min første pladekontrakt, spillet mere end 20 koncerter og support for Ussel og min egen første headliner på Ideal Bar gik udsolgt! Men jeg har heldigvis også fået lavet en masse ny musik,” fortæller Kris.

“Dit hjertebank er det eneste jeg vil dans’ til” synger han på ’Næstesang’ – lyden af en rå og skrøbelig sangskriver, der, i stedet for at løbe væk fra sine følelser, vender sig mod dem og omfavner dem. Hans alternative, legesyge popsange, der veksler frit mellem akustiske og elektroniske lydbilleder, er som små udklip af alt det, der buldrer rundt inde i Kris – og i mange andre unge mennesker.

’”Næstesang’ handler om to mennesker, der midt i festen, mærker hinandens signaler. At alt måske ikke er som det burde være. Den er en slags kærlighedserklæring til kompromiset – en accept af at du og jeg er forskellige. Og hvis vi giver plads til hinanden, skal der nok være håb.”

Ovenpå den store efterspørgsel og udsolgte koncert i efteråret, har Kris annonceret endnu et show. Denne gang bliver det på Lille VEGA i København den 11. maj og weekenden inden, står han på SPOT Festival i Aarhus. Debut-EP’en er desuden lige på trapperne…

Share