Kim Blæsbjerg modtager DR Romanprisen 2024

Kim Blæsbjerg modtager DR Romanprisen 2024

Læserne fra 120 DR Romanlæseklubber over hele landet har talt, og lørdag eftermiddag kunne årets modtager af DR Romanprisen 2024 afsløres på P1 og DR LYD. Det skete i en direkte udsendelse fra Dokk1 i Aarhus med Mette Willumsen som vært.

Årets hæder og de medfølgende 25.000 kroner gik til forfatteren Kim Blæsbjerg og hans roman ’De bedste familier’, som læseklubber på biblioteker over hele landet læste og diskuterede i december 2023.

’De bedste familier’, som er udgivet på forlaget Gutkind, er en roman, der følger to ægtepar – nemlig Karin og Jørn samt Margrethe og Niels. De har vidt forskellig social og kulturel baggrund, og i 1950’erne får de deres liv flettet sammen, da de er tilknyttet kemikaliefabrikken Cheminova.

Kim Blæsbjerg sikrede sig prisen foran fem andre forfattere og bøger, som medlemmerne af DR Romanlæseklubberne har læst det seneste halve år. Emnerne i årets romaner har spredt vidt – fra gys og naturkatastrofer over håndbold til hverdagsdesperation for eksempel. De øvrige nominerede til DR Romanprisen 2024 var Peder Frederik Jensen og romanen ’Rans vilje’, Ditte Holm Bros ’Hver gang du trækker vejret, indånder du støvet fra vores knogler’, Theis Ørntofts roman ’Jordisk’, Malte Tellerups roman ’Mestrene’ og Rasmus Theisens ’Molbohistorier’. Som afslutning på årets sæson har deltagerne i de mange DR Romanlæseklubber stemt om, hvad de synes har været årets favoritbog for dem.

I år var det 26. gang, at DR uddelte sin pris for årets bedste roman. Prisen hed ’Radioens Romanpris’, da den blev lanceret i 1999. Senere gik prisen under navnet ’P2 Romanprisen’, og siden 2014 er den blevet uddelt direkte på P1 som ’DR Romanprisen’.

Share