Fascinerede Banksy-udstilling på nyt københavnsk museum

Fascinerede Banksy-udstilling på nyt københavnsk museum

En museum for moderne kunst midt i den mest turistede del af Danmarks hovedstad. Og så det er ovenikøbet ikke lavet til turister. Det lyder næste for utroligt til at være sandt. Men det er sandt at den 1. maj 2024 åbnede Masters and Contemporary Art (MACA) Museum i Toldbodgade tæt ved blandt andet turistknudepunktet Nyhavn.

Bag det nye museum står britiske Nigel Mead, der i mere end 30 år har været kunstsamler og forhandler af moderne kunst. Nu har Mead ambitionen om at skabe et sted, hvor besøgende kan bliver klogere på moderne kunst. “Vi håber at tiltrække både københavnere, men også turister. Det er vigtigt at vi ikke bare er et sted, hvor der hænger et par falske plakater, men at vi leverer en fortælling, der kan bidrage med noget til vores gæster”, forklarede Nigel Mead, da JuicyNet.dk besøgte MACA, og uddyber med at han planlægger at lave udstillinger, hvor upcomming danske kunstnere er sat sammen med internationale store navne. “Danmark er et meget specielt land, og vi vil gerne støtte op om dansk kunst”.

Banksy i historisk kontekst
Første udstilling i det nye museum er Banksy & Street Art: The Early Years, der kan opleves frem til den 20. april 2027.
Det er ikke tale om en omfattende Banksy-udstilling, men det til gengæld er det en udstilling, der sætter Bankys arbejde, ihverfald hans tidlige arbejde, ind i en historisk kontekst. Og dette på en fascinerende måde. Udstillingen giver en fantastisk forståelse for, hvor grafitti kommer fra, og specielt kan du som besøgende lære rigtig rigtig meget om den moderne grafitti’s første år i New York City i 1970’erne. Du kan du får en god basisviden sat ind i en historisk tidsramme. Og det kan forhåbentlig skabe videre reflektion hos dig.
Og så får du en god viden om, hvor Banksy kommer fra, og så vil du helt sikkert blive påvirket af budskaberne hos den britiske kunstner. Måske bliver du overrasket over at Banksy står bag flere Covers til bandet Blurs albums og måske bliver du overrasket over at der spilles Massive Attack musik i et af lokalerne!

MACA er ikke blandt de største museer, men det består af nogle virkelig flotte rum, der er meget velegnet til at bygge forskellige udstillinger op. Det er let at komme til toldbodgade, du føler dig velkommen, når du træder ind i de lyse lokaler, så er ingen grund til at ikke at blive klogere og få en rigtig god oplevelse ved at besøge MACA.

Share