EuroVision-stjerne kommer til Danmark

EuroVision-stjerne kommer til Danmark

Den svenske Eurovision-stjerne og hitmager, Loreen, bringer sin spirituelle pop-musik tilbage til Danmark til februar, når hun indtager Poolen på Refshaleøen i København.

Loreen fik sit musikalske gennembrud i 2012, da hun vandt Eurovision med sangen “Euphoria”, som blev et stort hit og nåede topplaceringerne på hitlisterne i flere lande. I 2023 gentog hun succesen, da hun igen vandt Eurovision, denne gang med sangen ’’Tattoo’’. Dette var en historisk sejr for Sverige, som vandt Eurovision for syvende gang, og dermed har slået rekord. Derudover er Loreen den anden person i historien, og den første kvindelige artist, der har vundet Eurovision to gange.

Loreens fans kalder hendes musik spirituel pop. En betegnelse som Loreen også selv har taget til sig fordi den anerkender at der ikke er en barriere mellem hende som artist og hendes publikum. Som performer skaber hun verdener som suger lytteren ind i hendes univers. “That’s why I love Eurovision so much – because it allows me to create an entire world when I’m on stage,” udtaler Loreen. Hun beskriver Eurovision som en platform, der er et smukt og kærligt rum der samler folk omkring lyde og billeder. Dette har medført hendes fans vænnet sig til at hendes musik skal nydes på flere niveau: “As a listener, you have all the elements there: you can see it, hear it, feel it, smell it,” udtaler hun. “My art isn’t about one thing – it’s the whole, it’s the layers, it’s the message.”

Der er ingen tvivl om, at denne message rejser vidt og bredt: globalt har Loreen mere end 2 milliarder streams. Hendes fængslende elektropop-perle “Tattoo” gik toppede hitlisterne i 10 lande, inklusiv hendes hjemland Sverige, og nåede andenpladsen i Storbritannien. Hendes seneste single “Forever” bygger videre på den samme verden og univers som “Tattoo”. “In the first chapter of the story, which is Tattoo, you meet this entity – she’s male, she’s female, she’s everything. She comes from the earth, from the dust, and it’s very spiritual,” forklarer Loreen. “And now in the second chapter, Forever, there is an awakening. It’s about a moment where you’ve gone through all the earth and dust – you’ve gone through life – and you can see things clearly. You’re leaving all your illusions behind and you’re free.”

Det er ikke kun på Eurovisions enorme scene at Loreen har haft succes som artist og performer, hun har også turneret flittigt, siden hun vandt i 2023 og har besøgt Danmark af flere omgange. Hun gav bl.a. en udsolgt koncert i Store VEGA, som fik 5/6 stjerner i en anmeldelse af XQ28. Derudover optrådte hun også på dette års Jelling Musikfestival og den netop overståede Tinderbox i Odense. Til februar er den rutinerede sangerinde klar til sit største indendørs headline show i DK til dato, når hun gentager succesen i Poolen i København den 18. februar 2025.

Share