Grammyvindende jazzstjerne kommer til Danmark

Grammyvindende jazzstjerne kommer til Danmark

Danmark får besøg af en stjerne af de helt store, når den grammyvindende sanger og sangskriver Gregory Porter indtager Tivolis Koncertsal torsdag den 12. september kl. 20.00. Den amerikanske musiker har flere gange været nomineret til en Grammy og udråbt som Amerikas næste store jazzsanger, og i 2014 fik vandt han Grammyen for albummet Liquid Spirit.

Den anerkendte sanger og sangskriver Gregory Porter voksede op i Bakersfield i Californien, hvor den lokale gospelsang og hans mors Nat King Cole-pladesamling både inspirerede og formede hans musikalske stil. Torsdag den 12. september klokken 20.00 kan danskerne opleve den anerkendte amerikanske jazzsanger og sangskriver i Tivolis Koncertsal. Billetten giver adgang til Tivoli på koncertdagen i hele Tivolis åbningstid.

Porter begyndte sin karriere med at synge på mindre jazzklubber i San Diego, mens han studerede på San Diego State University på et fodbold-scholarship. Udover at være en talentfuld vokalist, var han også en dygtig sportsmand og fik et fodbold-scholarship til San Diego State University. En skulderskade satte dog en stopper for hans sportskarriere, hvorefter han flyttede til Brooklyn, hvor han arbejdede som kok og optrådte på lokale jazzklubber.

I New York City tog hans karriere fart med udgivelsen af hans to første albums – Water fra 2010 og Be Good og fra 2012 – som begge blev Grammy-nomineret.

I 2013 udkom hans gennembrudsdebut på Blue Note, Liquid Spirit, der hurtigt blev et verdenshit og solgte over en million albums. Udgivelsen sikrede Porter hans første Grammy, og NPR udråbte ham til “Amerikas næste store jazzsanger.”

Hans opfølgningsalbum fra 2016, Take Me To The Alley, indbragte Porter hans anden Grammy for bedste vokaljazzalbum og cementerede hans position som sin egen generations mest sjælfulde jazzsanger og sangskriver. I 2017 udgav Porter hyldestalbummet Nat King Cole & Me, og i 2020 vendte han tilbage til sangskrivningen med det opløftende ALL RISE, som begge blev Grammy-nomineret.

Hans udgivelse fra 2021, Still Rising, omfattede nye sange, covernumre, duetter og flere af hans favoritsange.

Share