Interessant og velskrevet dagbog fra årets Tour de France

Interessant og velskrevet dagbog fra årets Tour de France

Den 1. november udkom Brian Nygaards Uden for kategori på forlaget Gyldendal. Nygaards dagbog under årets Tour, skrevet undervejs som løbet udviklede sig, og som tingen skete. Dagbogen er oprindeligt bragt i Information. JuicyNet.dk har haft lejlighed til at læse bogen.

Af Kenneth Møller Kristensen

Tour de France 2022 var noget særligt. Et drama og en fest. Derfor er det relevant med de mange bøger og artikler om løbet. Udenfor kategori har også sin berettigelse, for Brian Nygaard kender den professionelle cykelsport indgående, og kan derfor anskue den med relevante øjne. Og det gennemsyrer netop bogen, at Nygaard kender mange i det internationale cykelmiljø og kender til miljøet. Som læser af Udenfor kategori føler man sig netop med rundt i inderkredsen omkring løbet i de tre uger, der blev indledt i København og sluttede i Frankrig.

Bogen er velskrevet og detaljeret. Den er let læseligt og overskuelig. Der er skrevet i et billedesprog, der kan virke lidt søgt, men som har mange blomster og kan få læseren til at trække på smilebåndet. Der er rigtig mange små sidehistorier i bogen, ikke de helt store cykelfaglige betragtninger, hvilket sandsynlige heller ikke er meningen.  Med andre ord, det er en behagelig, let læselig og hyggelig bog, som Brian Nygaard har skrevet fra Tour de France 2022.

Foto i bogen er af Ashlev og Jered Gruber, de er stemningsfyldte og fortællende, men ikke overvældende.

Vejledende udsalgspris er kr. 279,- hvilket kan virke lidt voldsomt for de 196 sider. Men det er en bog, som denne anmelder nød at læse.

Share