Sommer med Dostojevskij frem til 16. september

Sommer med Dostojevskij frem til 16. september

Fra 30. august til 16. september ligger Davis Gallery i København lokaler til Susanne Aamunds udstilling Sommer med Dostojevskij.

For Susanne Aamund er Dostojevskijs romaner blevet katalysator for et billedunivers med en vekselvirkning mellem bevidst og ubevidst. Aamunds værker er lavet i fascinerede farvenuancer, og man føler sig hensat til en verden i forskudte plan.

Fjodor Dostojevskij er den måske mest indflydelsesrige russiske forfatter. Han levede fra 1821 til 1881. Forbrydelse og straks, Brødrene Karamazov og Idioten regnes som hans hovedværker.

Der er i åbent i galleriet til og med 16. september og tirsdag – lørdag fra kl. 12 – 17.

Tirsdag var det så tid til foredraget oversætter og lektor i russisk litteratur Tine Roesen. Et fyldt galleri lyttede til Roesens fascinerede beskrivelser af Dostojevskijs liv, og baggrunden for hans skriveri.

Dostojevskijs skildringer er primært kendt for have fokus på den menneske psykologi, og han har inspireret blandt andre filosofferne Friedrich Nietzsche og Jean-Paul Sartre.

Davis Gallery finder du i Københavns kunstgade Bredgade i nummer 69. Det er et galleri med omkring syv årlige udstillinger.

Share