Engle giver gåsehud

Engle giver gåsehud

Den 19. januar er Sebastian Nathans Engle udkommet på gads forlag. JuicyNet.dk har haft lejlighed til at læse digtsamling nr. to fra den anmelderroste og prisvindende digter.

Af Kenneth Møller Kristensen

Gåsehud, lyst til at stirre ud i det tomme rum og ondt i maven. Disse ting gennemgik denne anmelder, da han læste Engle. Sebastian Nathans digtsamling nr. to er meget kort, men meget præcis og meget rammende. “Mener han mon det med den sætning”, var en tanke, der mange gange ramte mig under læsningen. Det er vel ikke så vigtigt, hvad Nathan mener, men mere vigtigt, hvad det sætter igang af tanker hos læseren. Digtene gik helt ind under huden for denne læser. Og de satte sig fast et sted, hvor de måske aldrig forsvinder igen.

Digtsamlingen handler blandt andet om at få en psykiatrisk diagnose, og prøve at komme overens med sine symptomer. Og digtene kredser om det at finde en sprække, hvor der kan opstå noget smukt. Den kamp kan de fleste nok genkende. Og forholde sig til. Det bliver du ihverfald nød til, hvis du læser Engle, som du burde. Og måske møder du ovenikøbet en. Altså en Engel!

JuicyNet.dk giver fire appelsiner for Engle for digtsamlingens evne til at gå helt ind under huden.

Sebastian Nathan er født i 1996. Han er uddannet på Forfatterskolen i 2019 og debuterede i 2021 med digtsamlingen Honey Moon.

Den vejledende udsalgspris for Engle er kr. 169,95. Samlingen er på 80 sider.

Share