Nyt spillested i København kommer til at hedde Poolen

Nyt spillested i København kommer til at hedde Poolen

Til foråret åbner Københavns nye warehouse venue – Poolen. Et stort og råt venue dedikeret til koncerter, raves, fester og events. Spillestedet etableres i en gammel B&W-hal på Refshaleøen, som ombygges med moderne faciliteter og state-of-the-art lyd og lys. Poolen skal drives af holdet bag Pumpehuset og Byhaven og får en publikumskapacitet på 2500 stående gæster.

Poolen ligger på Refshaleøen mellem en gammel tørdok (en pool) og en autoophugger. Musikelskere kender området for festivalerne Copenhell, Distortion Ø og Karrusel samt for technoklubben Hangaren. Bygningen har tidligere huset spillestedet Stagebox, men har oprindeligt været værksted for B&W. Nu har det erfarne hold bag Pumpehuset og Byhaven indgået en lejeaftale med Refshaleøens Ejendomsselskab og sat deres egne ambitioner for stedet.

Kristoffer Buck Bramsen, medejer og direktør i Poolen, fortæller: “Jeg kommer fra et musikmiljø, hvor vi rykkede ind i byens industriområder og indtog forladte fabriksbygninger. Vi omdannede lagerhaller til musiktempler for en aften, langt fra Indre Bys mainstream musiktilbud. København skiftede ham fra industriby til verdens bedste storby og mulighederne for vildskab, fest og høj musik blev begrænset. Fabrikshallerne er væk og industriområderne er blevet til beboelseskvarterer. På Refshaleøen har vi en sidste chance for at invitere på eventyr, inden området bliver absorberet af byen for altid. Med Poolen får København sit sidste store, rå warehouse venue – bare med en tjekket organisation og med faciliteter, der lever op til moderne krav fra publikum og som kan rumme de største internationale produktioner.”

Share