Farven Lille har succes i Danmark

Farven Lille har succes i Danmark

Den anmelderroste film “Farven Lilla” havde torsdag den 18. januar premiere i landets biografer, og åbnede som den største film i år med 22.246 solgte billetter. Det flotte antal solgte billetter placerer filmen som nummer 1 på biograflisten.

”Farven Lilla” er baseret på Alice Walkers banebrydende og Pulitzervindende bestseller fra 1982, filmatiseringen fra 1985 og den Tony-vindende musical af samme navn fra 2005. Filmen er en skelsættende historie om at finde sin egen stemme i en brutal verden.

I filmens hovedroller finder vi Oscar-nominerede Taraji P. Henson (”The Curious Case of Benjamin Button” “What Men Want”, “Hidden Figures”), SAG Awards-vinder og Tony-nominerede Danielle Brooks (“Peacemaker”, “Orange Is the New Black”), Tony-nominerede og Emmy Award-vinder Colman Domingo (”Euphoria”, “Rusting”, “Ma Rainey’s Black Bottom”, ” Fear the Walking Dead”), Tony Award-nominerede Corey Hawkins (“Six Degrees of Separation,” “In the Heights”, “BlacKkKlansman”), Oscar-og Grammy-vinder H.E.R. (“Judas and the Black Messiah”, “Beauty and the Beast: A 30th Celebration”), Grammy-nominerede Halle Bailey (“The Little Mermaid”, “Grown-ish”), Oscar-nominerede Aunjanue Ellis-Taylor (“King Richard,” “If Beale” Street Could Talk”, Ray) og Grammy-vinderen Fantasia Barrino som Celie i hendes store filmdebut.

Medvirkende er også den legendariske Louis Gossett, Jr. (“Roots”, “An Officer and a Gentleman”), Phylicia Pearl Mpasi i sin filmdebut, sangerinde/sangskriver Ciara og Oscar-vinderen Jon Batiste (“Soul”).

Share