Masser af Jazz, men også kaffe og vinyl midt i København

Masser af Jazz, men også kaffe og vinyl midt i København

Livemusik, kaffe, og øl, samt muligheden for at købe vinyler og få en god snak om hvad der sker indenfor jazz-verden. Det lyder da nærmest optimalt til at dække manges behov. Og så er det ovenikøbet meget centralt i Danmarks hovedstad.

JazzCup har ligget i Gothersgade, lige overfor Kongens Have og Rosenborg, i omkring 25 år. Faktisk er der 25 års jubilæum senere på året. For ca. 15 år overtog Søren Friis stedet. “Fra start af begyndte vi at have to ugentlig koncerter med jazz. Og vi gjorde det fredag eftermiddag og lørdag midt på dagen. Der var ikke andre koncerter på disse tidspunkter, og folk havde stadig mulighed for at komme hjem i god tid”, forklarer Søren Friis til JuicyNet.dk. “Det blev stiller og roligt en succes, og er det stadig”.

Det er nemlig stadig konceptet omkring JazzCup. To ugentlige koncerter, og så pladehandel samt selvfølgelig cafédrift. “Vi går meget op i at have ekspedienter, der ved noget om musik, så vi kan vejlede folk og give viden videre”, understreger Søren Friis. “Når folk spørger om råd omkring musik, så skal vi kunne give dem det”. På JazzCup har de desuden en postordrevirksomhed, der sender vinyler og også CD’er rundt til medlemmer og andre der kan bestille via magasinet, der lige nu hedder Jazz Special, men snart ændrer navn til All That. “Vores kunder går op i musik, vil gerne læse om det i et trykt magasin, og så går de heller ikke op i hvilket format musikken er i”.
Der er nemligt også et meget stort udvalg af CD’er i JAzzCup.

Generelt er det passion til jazz, eller musik generelt og til at give oplevelser, der gennemsyrer JazzCup.

“Vi går op i, at det er professionelle musikere, der optræder hos os, og da vi samtidigt holder en lav entré er pengene ikke så store”, kommer det fra butiksejeren, der tydeligt har stor passion for det han laver. “Jeg er jo pensioneret. Jeg behøver ikke hæve løn, og jeg driver det her sted, fordi jeg elsker det. Jeg gør det med hjertet.”.

Der kan være omkring 80 personer i JazzCup til koncerter. Det er typisk et blandet publikum af forskellige aldergrupper, der møder frem. Dog er der et stort stampublikum i JazzCup, der kommer igen og igen. “Vi booker både de etablerede navne, men også nye navne, så vores publikum kan få øjnene op for nye ting, der rører sig. Jeg elsker at være med til at bygge nye navne op. Og så er det dejligt at se at folk kommer her, og møder andre mennesker”.

“Hvis dette sted ikke fandtes så ville vi åndeligt dø”, bryder en stamkunde, Flemming Weber Rasmusen, ind i samtalen. Og det er tydeligt, at JazzCup emmer af engagement og passion for musik og at have det rart. Du bør ligge vejen forbi og opleve den unikke stemning og få nogle rigtig gode oplevelser.

“Vi har tænkt os at fortsætte efter det her koncept i mange år endnu. Selvfølgelig vi vi gerne udvikle os. Det kan vi jo også gøre med de bookninger vi foretager. Desuden overvejer vi da at få flere foredrag og lignende i fremtiden, så der kommer folk i butikken”, slutter Søren Friis, der i øvrigt understreger, at de får flere og flere besøg fra turister i deres hyggelige butik og koncertsted.

Share